282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Handan VAR

Handan VAR

Mail: [email protected]

EĞİTİM ŞART!

“Hoş buldum.”

Sevgili okur sizinle böyle selamlaşmayı tercih ettim. Ve gerçektende hoş duygularla başlıyorum yazıma.

Geçtiğimiz birkaç yıldan beridir sıkıntılı günler yaşadık aslında. Haberler hiç hoş değildi. Pandemi, ekonomi, yangın, deprem ve sel. Felaketler ard arda geldi. Önümüzdeki günlerde de önemli bir seçim bizi bekliyor. Sürecin hayırlısıyla geçmesini bundan sonrasında iyi günler yaşamayı dilerim.

Şimdi aklınızdan geçenleri okuyor gibiyim. İyi de sen ne alaka dediğinizi duyuyorum adeta.  İçinizden geçen soruları; “Beni bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir” diyerek yanıtlayacağım ama şakanın sırası değil. Açıkçası gazeteciliğe giriş yaptım diyelim. Yani özüme döndüm.  Eğitimini aldığım mesleğime başladım. Gelen teklif üzerine diplomalı gazeteci olarak yerel basında yer alıp kısmetse ben de varım diyorum. Uzun yıllar yapamadığım bu meslekte önümüzdeki uzun yıllarda çalışma fırsatım olur umarım.

Basında yer almak oldukça zordu mezun olduğum senelerde. Şimdiki gibi gelişmiş değildi medya. Kavramlar kısıtlıydı. Çalışma imkanı da. Üstelik köşeler kapılmıştı. Bizim gibi diplomalılara hiç yüz vermiyordu “alaylı” dediğimiz kesim.  Onlar yani eğitim almadan gazetecilik yapanlar “gazeteci olunmaz gazeteci doğulur” derlerdi. Bu da bizim moralimizi bozardı. Ne yani biz boşuna mı okuyorduk?

Her mesleğin sahtesi vardı. Sahte doktorluk yapan, sahte mimarlık yapan, sahte öğretim görevlisi bile gördük. Ama bir tek gazetecinin sahtesi yoktu. Meslek sahibi olmak için herkesin  okuması gerekiyordu. Emek veriyorlardı. Sınavlar, ödevler, bir sürü mücadele. Sonunda diplomaya hak kazanıyorlardı. Öte yandan bu aşamaların hiç birini yaşamayan alaylılar adeta bizimle alay eder gibiydiler. Herkes gazeteci olabiliyordu. Gazetecilik alanına girip ahkam kesmek kolaydı. Ama biz başka meslek alanlarına giremiyorduk. Konuşamıyorduk çünkü diplomamız, eğitimimiz yoktu o dallarda.

Bununla birlikte yerel basınımızda da alaylı arkadaşlarım, kardeşlerim var elbette. Emeklerine saygı duyuyorum. Kesinlikle onlardan öğreneceğim çok şey olacaktır. Dilerim ben de onlara bir şeyler katabilirim.  

Fakat artık herkes kendi işini yapacak. Gün geçti devran döndü şartlar değişti. Çıkan bir yasayla şimdi bizlere iş imkanı doğdu. Her anlamda iyi olduğuna inanıyorum bu değişikliğin. En önemlisi de böylelikle  EĞİTİM ŞART oldu.

Evet, o halde haydi bismillah.

Handan VAR

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar