282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Handan VAR

Handan VAR

Mail: [email protected]

KEDİYİ SEV

Kediden nefret ederdim. Hani şu masanın altına kedi gelince ayaklarını karnına doğru çekip çığlık çığlığa bağıranlar var ya. Onlardan biriydim. Tüyünden, dokunmasından, sıçrayıp tırmalamasından nefret ederdim. Yıllarım böyle kediyedeğmeden dokunmadan geçti. Taa ki yeğenim için gittiğimiz doktor evcil hayvan sahiplenmemiz gerektiğini söyleyene kadar.

Bu aşamada köpek tercih etmek daha uygun gözüküyordu bize. Evcil hayvan deyince aklımıza başka olasılık gelmiyordu. Kedisi olan bir arkadaşıma konuyu açınca. Onun önerileri sonucunda kedinin bakılması en kolay evcil hayvan olduğuna ikna oldum. 

Bir yavru siyam almakla başladı kediyle tanışmamız. Gözleri yeğeniminki gibi maviydi ve adı Maviş oldu. Maviş evde kimseye yanaşmadı sadece en çok kediden korkan kızkardeşimin yanından ayrılmadı. 9 yıl birlikte olduk.

Sonrasında ben bir kedi sahiplendim. O da hamileymiş. Geldiğinden kısa bir süre sonra 5 yavrusu oldu. Hepsini sahiplendirdim. 

Hani derler ya bazı insanların parası bazı insanların güzelliğivardır. Benim?... Benim kedilerim var. Evimde dört kedim var. İlk gelen sağlıklı dişi kedim, işitme engelli, görme engelli ve fiziksel engelli kedilerim. Ben onları sahiplendim diyemiyorum adeta onlar beni sahiplendiler. 

Bizde bu arada iyice kedici olduk.  Hatta kız kardeşim şimdilerde sosyal medyada 26bin küsur takipçili hayvan sever bir fenomen.

Şimdi geldiğim noktada insanların ikiye ayrıldığına inanıyorum. Kedi sevenler ve sevmeyenler.

Örneğin bugünlerde siyaset hareketli. Her partiden aday adayları çıkıp kendini tanıtıyor. Onlarca aday adayı ailesini,sevdiklerini, destekçilerini yanına alıp açıklama yapıyor. Bazı aday adaylarını tanıyorum. Biliyorum. Onlar hakkında bir fikrim var. Ancak bazılarını da tanımıyorum.  Bu durumda tanımadıklarım, bilmiyorum doğrumu söylüyor, abartıyor mu, eksik mi anlatıyor kendisinden söz ederken . O zaman bu durumlar için bir kriterim var!

Bence biri de çıkıp; “İşte kedim ve ben. Bir kediseverim. Biliyorum oy hakları yok ama ben onların haklarını da korumak için çalışacağım. Tüm canlar için mücadele edeceğim” dese gönlümü de kazanır, oyumu da. Tamamdır yani. Başkaca kendini uzun uzun anlatmasına gerek yoktur. Onun ruhunu bilirim. Hatta ben anlatırım size o adayı.

Kedisevenler açık görüşlüdür. Kediseverler daha zekidir. Kediseverler sürüye uymaz. Mizah duyguları gelişmiştir. Kedi insanları doğaya saygılıdır. Kedicilerin sosyal iletişimi, empati ve sorumluluk duyguları gelişmiştir.

Hani Çorlu’dan bir vekil istedik her seferinde. Kimi zaman bu dileğimiz gerçekleşti. Kimi zaman olmadı. Diyelim ki oldu. Sorarım size oldu da ne oldu? Son zamanlarda Çorlu’dan çıkan vekilleri düşünün ve kentimiz için yaptıklarını. Ben artık tüm canlar adına oy hakları olmasa bile onlar için çalışacak bir aday istiyorum. Yukarıda sıraladığım nedenlerden ötürü gönlümden geçen bu; Kedi seven vekil istiyorum.#OyumSokakHayvanlarınıKoruyana

Yani demem o ki; kediyi sev. Kediyi seveni de sev.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar