282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Handan VAR

Handan VAR

Mail: [email protected]

KONUŞAN DUVARLAR

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak’ın daveti ile şehrimizdeki yerel gazetelerin köşe yazarları bir araya geldi.

Benim açımdan güzel ve oldukça verimli bir toplantı oldu.

Hem köşe yazarları çoğu gıyaben tanıdıkları kişilerle yüz yüze tanışma olanağı buldu hem de basın toplantısı olmamasına rağmen kentin belediye başkanına doğrudan soru sorma imkanını değerlendirdi.

Karşılıklı nezaket çerçevesinde görüş alışverişi ve eleştiriler yapıldığı gibi sorunlar dile getirilerek bir anlamda dertleşme fırsatı da doğmuş oldu. Böyle bir ortam sağladığı için başta Sayın Kadir Albayrak başkanımıza ve değerli ekibine teşekkür ederim. Dilerim bu tip buluşmalar çeşitli gruplarla düzenli olarak tekrarlanır. Hatta bu dileği dile getiren bir köşe yazarı illaki yemek olmasa da olur. Bir çay içip sohbet edelim teklifinde bulundu. Yani sözün özü, gönül ne kahve ister ne kahvehane. Gönül sohbet ister kahve bahane diyoruz Sayın başkanım. Amaç belediye ile ilgili konuların istişaresi idi. Ve bu da basının gözünden, basının dilinden gayet başarılı bir organizasyon ile gerçekleşmiş oldu.

Kadir başkan sözlerinin başında “Tenkit edilmek, tebrik edilmek kadar önemlidir” dedi. Aksi halde yöneticilerin güç zehirlenmesine uğrayacağını söyledi. Tabii ki eleştiriyi de kırmadan dökmeden yapmak gerektiğini hatırlattı. Ancak olumlu ya da olumsuz yapılan her öneriye de teşekkürlerini tekrarladı.

Kadir başkan olgunluğu, kendinden emin davranışları, siyasi deneyimi, yine kendine has babacan uslubu ile yürekleri tekrar kazandı diyebiliriz.

Öte yandan konuşmasında tekrarladığı 254 gün gibi bir zaman sıkışıklığı olduğu da hissediliyor. Yerel seçimler için artık son viraja girilmiş olduğu imajını konuşmasında birkaç kez tekrarlamasından anlamak mümkün. Yapacak çok iş, kısıtlı imkanlar ve az kalan zaman açıkça belli oluyordu. Başkan Albayrak her şeye rağmen olumlu bir dil kullandı. Özellikle siyasilere seslenirken birleştiriciydi. Bu arada tekrar aday mısınız sorusuna seçilmiş biri olarak son güne kadar çalışacağını belirtti. Yılların siyasetçisi olarak ser verdi sır vermedi.

Kadir Albayrak elbette bu toplantının öznesiydi. Ama biraz da çevreden söz etmek isterim. Toplantının dışına çıkıp, olaya dışardan bakınca herkesin yeni belediye binası ile ilgili konuşması dikkatimi çekti. Kimi renksiz, soğuk, beton olmasından şikayetçi idi. Kimi mimari yapısından. Kimi yerleştiği yerden. Bence ruhsuzdu bina! Bomboştu duvarlar. Bir eve, bir binaya girdim mi hatta bir şehre girdim mi konuşan duvarlar arar gözlerim. Bu binada da önce duvarlar dolmalı devasa renkli tablolar mesela olmalı ya da digital panolarla dolmalı boşluklar. Duvarlar bir şeyler anlatmalı örneğin Tekirdağ’ın reklamını yapmalı. Konuşan duvarlar; benimkisi naçizane bir öneri.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar