282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5017
EURO34.8675
ALTIN2420.4
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Mail: [email protected]

TRAKYA'DA YENİ ENERJİ ÜRETİM ALANLARI

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Dodurka sosyal medyadan önemli bir konuya dikkat çekiyor:

     «Çerkezköy, Vize ve Silivri'yi ilgilendiren önemli düzenleme (İtiraz için son 30 gün).

     Çerkezköy ve Vize'de termik santrallerin kurulması önündeki engeller kaldırılıyor. Daha önce Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli planlarda, bu bölgelerimiz enerji üretim alanı olarak gösterilmediği için termik santrallerin kurulması yasal olarak mümkün değildi.

     Ancak 27/10/2016 tarihinde 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2(ç) ve 7(k) maddeleri uyarınca ilgili bakanlık tarafından onaylanan "Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli revizyon çevre düzeni planında" değişiklikler yapılarak bazı bölgelerimiz "enerji üretim alanları" olarak düzenlendi.

     Buna göre, Enerji Üretim AŞ. tarafından Çerkezköy'de yapılması planlanan Termik Santral için 5450 Dekar büyüklüğündeki alan (4850 Dekar lık kısmı Silivri'de) ve Türkiye Kömür İşletmelerince Vize ilçesinde yapılması planlanan Termik santral için 1350 Dekar büyüklüğündeki alan "Enerji Üretim Alanı" haline getirildi.

     Bu plan değişiklikleri yönetmelik gereği olarak 30 gün askıda kalacak ve itiraz edilmediği taktirde kesinleşecek.»

     Trakya; ya YAŞAM ALANI olarak planlanacak, yahut Afrika'da ömrünün sonuna gelen fillerin ölmek için, kendi rızası ile, içgüdüsel bir çağrı ile koştuğu ölüm vadileri gibi bir ÖLÜM ÇUKURU olacak. İki milyonu aşan nüfusu ile bile doğal kaynakların sınırlarına ulaşan Trakya'da bu YOK OLMAYA doğru süren koşunun DURDURULMAMASI durumunda neler olacak.

     Yakın gelecek için BEŞ MİLYON gibi uçuk sayılara planlanan Trakya'nın sonu fillerin ölüm vadisinden de beter bir ÇUKURA dönüşecek. Zaman geçiyor, tik-tak, tik-tak, tik-tak...

     Hep sevgi ile kalın.

     Murat Sevgi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar