282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!”
Abone ol
Emperyalist güçlere karşı milletimize bağımsızlık ve özgürlük getiren 30 Ağustos Zafer Bayramı, ulusal bilincimizi her daim açık tutmamız gerektiğini hatırlatan bir tarihi zaferin adıdır.

Ulu Önderimiz ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK,  26 Ağustos’ta Yunan mevzilerine baskın gibi bir taarruz yapmış, 30 Ağustos’ta düşmana kesin darbeyi vurmuştur. 1 Eylül’de “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini veren ATATÜRK, düşmanı 9 Eylül’de İzmir’den temizleyecek savaşı başlatmıştır. Tarihler, 18 Eylül’e geldiğinde Anadolu’da tek bir Yunan askeri kalmamıştır.

 

Tarihe en büyük kuşatma ve baskın taarruzu olarak geçen bu zafer eşsizdir. Bu eşsiz zaferin önemini ünlü yazarımız Falih Rıfkı Atay, Çankaya adlı eserinde şöyle özetler:

 

“Nemiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının, vicdanımızı ve kafamızı doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz.”

 

Bugün mücadelesini verdiğimiz “Mavi Vatan” da 30 Ağustos Zafer Bayramı sayesindedir. Ne yazık ki son dönemde 30 Ağustos Zaferi’nin küçültülmek ve görmezden gelinmek istenmesi tesadüf değildir. Bu çaba, geçmişe dayanan bir kinden kaynaklanmaktadır.

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’E duyulan düşmanlık, kimi zaman vatan sevgisinin üzerine çıkmaktadır. Nitekim Falih Rıfkı Atay, kansere benzettiği bu kini yıllar önce çok güzel özetlemiştir:

 

 

 

 

 

 

 

 

“Mustafa Kemal’in muhaliflerinden biri ‘Yunanlılardan kurtulduk. Bakalım Mustafa Kemal’den nasıl kurtulacağız!” demiştir. Evet, muhalifleri ve rakipleri sapsarı idiler. Doğuda kin, kolayca hıyanete kadar götürür. O gün sapsarı kesilenler şimdi bile o günün hatırasını söndürmeye uğraşmakta değil midirler? Doğu kini, vicdanları saran bu kanser, kanserlerin en habis soyu!”

 

Dünya savaş tarihine geçen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni önemsizleştirmek isteyenlere inat, halkımız Kurtuluş Savaşı ve sonrasında ortaya çıkan Cumhuriyet değerlerine her geçen gün daha çok sarılmaktadır. CHP olarak geçmişe dayalı hesaplaşmaların tarihimizi gölgelemesine izin vermeyeceğiz.  Tarihin gördüğü en büyük çarpışmalardan biri olan ve Yunanlıları Kurt Kapanı ile ülkemizden temizleyen Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve özlemle anarım.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın daha güçlü Türkiye ideali uyandıracak anlayışla kutlanmasını, AKP iktidarının ulusal bayramlarımızı sahiplenmesini ve Cumhuriyet değerlerimizle barışmasını diliyorum.

 

 

Dr. İlhami Özcan AYGUN

CHP Tekirdağ Milletvekili

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOKOÇİN VE ÇİMENDAĞ AİLELERİNE HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİÖnceki Haber

TOKOÇİN VE ÇİMENDAĞ AİLELERİNE HOŞGELDİN...

Başkan Yüksel’den aşure ikramıSonraki Haber

Başkan Yüksel’den aşure ikramı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar