282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

ERBAKAN YADEDİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERBAKAN YADEDİLDİ
Abone ol
Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanlığı eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ı anma programı düzenledi.

Çorlu öğretmenevinde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye Saadet Partisi Genel Merkez yöneticilerinden Yusuf Yiğitalp geldi. Erbakan hem maddi hem manevi kalkınmanın adıdır diyen Yusuf Yiğitalp konuşmasına şöyle devam etti;

Siyasetini “önce ahlak ve maneviyat”, üzerine kurarak mücadelesini başlatan, önüne çıkarılan türlü engellere rağmen hak dava mücadelesinden vazgeçmeyen “Dava adamı”, “Mücahit”; Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vuslatının üzerinden 7 yıl geçti. Milli Görüş hareketini kurarak, ömrünü tüm insanlığa saadet, huzur, adalet ve barış getirmek için adeta vakfeden Erbakan Hocamız, Türkiye siyasetine yeni bir anlayış yerleştirerek, hak inancı siyasetinin merkezine koydu. Ve Milli Görüş hareketi sadece Türkiye’de değil dünyadaki tüm mazlumların sesi oldu. Türk siyaset tarihine atılan imza olan Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926’da Sinop’ta doğdu. Babasının Ağır Ceza Reisi olması dolayısıyla çocukluğu çeşitli şehirlerde geçen Erbakan, Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başladığı ilkokul eğitimini Trabzon’da tamamladı. 1943’te birincilikle tamamladığı İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından sınavsız geçiş hakkı olmasına rağmen İstanbul Teknik Üniversitesine sınavla girdi. Sınav sonucuna göre doğrudan ikinci sınıftan başlatıldı. Erbakan Hoca, 1948’de hâlâ kırılamayan rekor bir dereceyle mezun olduğu aynı üniversitenin Makine Fakültesi Motorlar Kürsüsünde asistan olarak görev üstlendi. Erbakan Hoca 1951’de İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Almanya’daki Aachen Teknik Üniversitesine ilmi araştırmalar yapmak üzere gönderildi. Almanya’da DVL Araştırma Merkezinde biri doktora olmak üzere üç tez hazırlayan Türk Mühendis Erbakan, bu tezleriyle Almanya başta tüm dünyanın dikkatini dikkatini çekti. Motorların daha az yakıt harcaması konusunda kendisinden istenilen raporu hazırlayan Erbakan, doçentlik tezini de “Dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunun matematiksel izahı” konusu üzerine hazırladı. Erbakan Hoca çalışmalarıyla Leopard tanklarının üretiminin yapıldığı Almanya’nın en büyük motor fabrikasına davet edilmesinin ardından burada başmühendis olarak söz konusu tankların motorları üzerinde çalışmalar yaptı.

TÜRKİYE’DE AĞIR SANAYİ HAMLESİ BAŞLATTI

Türkiye’de başlattığı ağır sanayi hamlelerini Almanya’da kaldığı sürede tecrübe eden Erbakan Hoca, bunu da Milli Görüş’ün önemli hedeflerinden birisi olarak belirledi. Erbakan’ın ağır sanayi hamlesi adına attığı adımları ve sonraki çabaları hiç de kolay olmadı. Erbakan Hoca ilk olarak arkadaşlarıyla 1956’da Gümüş Motor Fabrikasını kurdu. Avrupa standartlarının da altında, saatte 5.5 litre motorin harcayan Gümüş Motor’u bir avuç fedakar insanla üretti. Bugün pancar motor adı altında çalışan fabrika, Mart 1960’ta seri üretime başladı. Sadece şeftali değil motor da üretmek isteyen Türkiye’nin Gümüş Motor Fabrikası, sektöre hâkim olan yabancıların ekonomik ve siyasi baskılarıyla iflasa sürüklenmek istendi. Erbakan Hoca, Gümüş Motor’un devamı adına önüne konulan engeller için mücadeleye başladı. Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığı’na getirilmesinin adından Genel Sekreter olan Erbakan, önce Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, bir yıl sonra da Odalar Birliği Başkanı seçildi. Erbakan Hoca, Odalar Birliğinde de aktif dönem geçirdi, Anadolu sermayesini desteklemek için çalıştı. Odalar Birliği Başkanlığı seçiminin geçersiz sayılması Danıştay’a taşındı. Erbakan, bu görevinden, Ankara Valiliğinin emriyle uzaklaştırıldı. Bu karar, Erbakan Hoca’nın siyaset yolculuğunu başlattı.

12 Ekim 1969’deki milletvekili seçimine. Erbakan Hoca, kendisine büyük hoşgörü ve sevgi besleyen Konya’dan, bağımsız aday olarak seçime girdi ve üç milletvekili seçilebilecek oyu alarak Meclis’e girdi. Erbakan Hoca, Konya’daki milletvekilliği çalışmaları sırasında kendisine yöneltilen, “İyi de, bir çiçekle bahar olmaz ki” yorumları üzerine, “Evet, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” tarihi cevabını verdi.Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirdi.Ağır sanayi hamlesiyle 200 fabrikanın temelini attı.herşeye rağmen milletine hizmet için canla başla mücadele verdi. Ve son nefese kadar mücadeleden vazgeçmedi. Rabbim rahmet eylesin. Sadece anmak değil anlamak ve anladıklarımızı tatbik etmeyi nasibetsin.

Program,SP Tekirdağ il Başkanı feti Pehlivan sunumu dolayısıyla Yusuf Yiğitalp’e hediye takdim etmesiyle program son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklarda ateş ne kadar sıklıkta görülmektedir?Önceki Haber

Çocuklarda ateş ne kadar sıklıkta görülm...

SAADET PARTİSİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİSonraki Haber

SAADET PARTİSİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar