282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Ergene’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı
Abone ol
Ergene’nin düşman işgalinden kurutuluşunun 96. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunma programıyla başlayan kutlama, Atatürk Çok Programlı Lisesinde gerçekleşen gösteriler ile son buldu.

Ergene’nin düşman işgalinden kurutuluşunun 96. Yıl dönümü Marmaracık Mahallesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma programıyla başladı. Çelenk sunma programında Ergene Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin Alp, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ergene Belediye Başkanlığının Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunarak çelenk sunma programı sona ererken, 1 Kasım Ergene’nin Düşman işgalinde kurtuluşunun 96. Yıl dönümü kutlama programı, Atatürk Çok Programlı Lisesinde gerçekleşen gösteriler ile devam etti.

Sağlık Mahallesinde bulunan Atatürk Çok Programlı Lisesinde gerçekleşen kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Ergene Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, “Bugün güzel Ergenemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü. Kasım ayı Trakya’da yaşayanlar için farklı bir anlam taşır, Kasım ayı tüm Trakya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun vatanın bir parçası olduğu ayın tescilidir. Nihai olarak Trakya’mız Mondros mütarekesi sonucunda Yunan güçlerinin buradan çekilmesiyle ilelebet bağımsızlığına kavuştu.  1952 ve öncesinde yaşanan bu olaylar bu toprakların kolay vatan olmadığının açık kanıtıdır, Türk milleti olarak bizim üzerimize düşen görev bu vatanda birlik ve beraberlik içinde yaşamak ve bu birlik beraberliğimizi sonsuza kadar sürdürmektir. Atatürk gençliğinin hedefi bilimsel düşünceden hiç ayrılmadan çağdaş uygarlığa ulaşmak olmalıdır, bu vesileyle tarihte eşine zor rastlanılan bu büyük destanı yazan Türk Milletini ve onun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm Ergene’li hemşerilerimizin bu mutlu gününü kutluyorum” dedi.

Kaymakam Ünlüsoy’un ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Başkan Yüksel, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milletinin başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin, önemli noktalarından biri olan, Ergene’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünü, büyük bir heyecan ve coşku ile kutluyoruz. Milli Bayramlarımızda olduğu kadar, Birinci Dünya savaşında, Anadolu ve Trakya’nın dört bir yanında işgal edilen topraklarımızı, kurtuluş savaşı neticesinde, düşmanların elinden kurtardığımız, bu çok özel günlerimizi de, yurdumuzun her yerinde, coşku ile kurtuluş günlerimiz olarak kutlamaktayız. Düşman işgalinin sona erdiği, esaretin yerini özgürlüğe, umutsuzluğun yerini onurlu bir geleceğe bıraktığı gün olan, 1 Kasım’da, aziz kahramanlarımızın verdiği mücadeleyi, yazdığı destanı, bir kez daha yüreklerimizde hissediyor, bizlere bıraktıkları mirasa, canla başla sahip çıkmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm Ergene’li hemşerilerimin, kurtuluş gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın kurtuluşu için, canları pahasına mücadele eden, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Atatürk Çok Programlı Lisesinde gerçekleşen kutlama programı öğrencilerin şiir ve müzik dinletileri ile son buldu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ PARTİ ÇORLU YÖNETİM KURULU AÇIKLANDIÖnceki Haber

İYİ PARTİ ÇORLU YÖNETİM KURULU AÇIKLANDI

Çorlu’nun Kurtuluşu KutlandıSonraki Haber

Çorlu’nun Kurtuluşu Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar