282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3064
EURO34.804
ALTIN2397.4

Marmaraereğlisi’nde Cumhuriyet Bayramı ve Fener Alayı Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmaraereğlisi’nde Cumhuriyet Bayramı ve Fener Alayı Coşkusu
Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. Yıl kutlamaları Marmaraereğlisi’nde büyük coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Marmaraereğlisi Sahil tören alanında yapılan kutlama etkinlikleriyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, ilk olarak; Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.29 Ekim şiirlerinin okunmasıyla devam eden kutlama programında, okulların hazırladığı halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Törene; Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın yanı sıra, ilçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu, ilçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, İlçe Jandarma komutanı Oğuz Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sinem Özüpek ve Muharrem Şen, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Yürüyüşü ile Coşku İkiye Katlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise bu yıl Marmaraereğlisi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturdu. Binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim akşamı Marmaraereğlisi’nde buluştu. Cumhuriyet yürüyüşü, Gençlik Merkezi önünden saat 19.00’da başladı. Marmaraereğlililer, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Marmaraereğlili hemşerilerine Cumhuriyet Yürüyüşü boyunca eşlik eden Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

‘’Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.’’

Başkan Ata; konuşmasında ‘’19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele, Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu vesileyle tüm halkımızın cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Böyle bir günün akşamında Cumhuriyet Bayramı’mızı, Fener alayıyla taçlandırdık. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet Kupası Ödül Töreni Heyecanı İle Son BulduÖnceki Haber

Cumhuriyet Kupası Ödül Töreni Heyecanı İ...

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA’NIN KIZILAY HAFTASI MESAJISonraki Haber

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar