282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

‘’Sende bir fidan dik, geleceğe nefes ol’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘’Sende bir fidan dik, geleceğe nefes ol’’
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı Orman bakanlığının başlattığı ‘’Sende bir fidan dik, geleceğe nefes ol’’ kampanyasına katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması konusunda, vatandaşların taleplerine karşılık vermek için başlattığı kampanyada 11 Kasım saat 11.11’de ülke genelinde 11 milyon adet ağaç dikilirken Marmaraereğlisi’nde de 1600 adet fidan dikildi.

‘’gelecegenefes.com’’ internet adresinden toplanan bağışlarla Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu Bahçesine yoğun katılım ile 1600 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ’’ Bugün burada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ağaç dikimi seferberliğinde bir araya geldik. ‘’Sende Bir Fidan dik, Geleceğe Nefes ol’’ kampanyasıyla birçok fidan toprak ile buluştu. Bir ülkenin nefesi olan ormanların bizde bir tanesini ilçemize kazandırıyoruz. Amacımız, ilçemizi yeşillendirmek, çocuklarımızı, gençlerimizi ve öğrencilerimizi ağaç konusunda bilinçlendirmektir. Çocuklarımız dikeceğimiz bu fidanlarla birlikte büyüyüp onlar gibi gelişecek ve geleceğimizin kökleri olacaklardır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb.Kd.Bçvş İsmail Eselik, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Veli Sırım, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek, Muharrem Şen, siyasi parti temsilcileri, Mavi Martı Otizm Spor Eğitim ve Sosyalleşme Kulübü Derneği STK üyeleri ve çok sayıda çevre dostu vatandaş sağladı.

Kampanya başarılı olursa ‘aynı anda en çok fidan dikimi’ rekoru da kırılacak. Böylece kampanya Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulu Önder, Marmaraereğlisi’nde Saygı ve Özlemle AnıldıÖnceki Haber

Ulu Önder, Marmaraereğlisi’nde Saygı ve...

ERGENE VELİMEŞE SPOR ŞAMPİYONLUK ADAYINI DEVİRDİSonraki Haber

ERGENE VELİMEŞE SPOR ŞAMPİYONLUK ADAYINI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar