
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla Çorlu Adliye Sarayı'nda hazırlanan Adli Görüşme Odalarının açılışı gerçekleştirildi.
Çorlu Adliye Sarayı’nda ÇTSO katlılarıyla hazırlanan Adli Görüşme Odalarının açılışı Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Kahraman, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Serhat Avcı, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Cumhuriyet Savcıları, daire amirleri ve yargı personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, yapılan çalışmalar hakkında protokol üyelerine bilgiler vererek odaları gezdirdi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı da odaların düzenlenmesinde emeği geçen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Yapılan törende konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Trakya Bölgesi'nde ilk defa bu odaların Çorlu Adliyesi'nde hizmete girdiğini söyledi. Bu odalar sayesinde ikinci travmaların ciddi oranda önüne geçildiğini belirten Başsavcı Yiğiter, “Çorlu Adliyesi'nde adli görüşme odalarını hizmete sokmanın gururunu yaşıyoruz. Bu odalar, suçlu ile mağduru birbirinden ayrı olarak dinlemeye, çocuğun üstün yararı ilkesi uyarınca çocuk dostu adli usullerin işletilmesi, görüşme yapılacak kişinin ruhsal, fiziksel koşullarına uygun ortam ve yöntemle görüşme yapılması, ikincil örselenmenin önlenmesi, korunma ihtiyaçlarının tespiti ve ilgili hizmetlere yönlendirilmesi için kullanılacak. Bu adli görüşme odalarından, mağdur, tanık ve suça sürüklenen çocuklar, özel gereksinimi olan mağdurlar, cinsel suç ve aile içi şiddet mağdurları, diğer kırılgan gruba mensup mağdurlar yararlanacak. Bu odalar, bekleme odası, görüşme odası ve gözlem odası olarak üç ayrı bölümden oluşuyor'' şeklinde konuştu.
Yorum Yazın