282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1

Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var (5)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var (5)
Abone ol
Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var (5)

’BALKANLARI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli’de açık basketbol sahasında gençlerle bir araya geldi. Burada gençlerle sohbet eden Soylu, “Bu coğrafyada hangi ülkeye gidersek gidelim, taksi parasının alınmadığı bir millet olarak tarihe geçiyoruz. Diyorlar ki sizin ücretinizi ecdadınız ödedi. Bugün Balkanları karıştırmaya çalışıyorlar. Size dünyanın neyle karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalışıyorum. Nasıl Suriye’yi Irak’ı karıştırdılar? Nasıl Libya’yı karıştırdılar? Nasıl Lübnan’da bugün fukaralık var. 0-2 yaşındaki çocuklar ki Beyrut, Orta Doğu’nun en güzel yerlerinden bir tanesi. Ama 0-2 yaşındaki çocuklar süt içemiyorlar. Bütün sütlerini, o çocuklarını Türkiye’den biz gönderiyoruz. Geçen gün AFAD Başkanımız gitmişti. Yani afetlerle mücadele eden kurumumuzun başkanı. Nasıl tarif ediyorlar Türkiye’yi biliyor musunuz? Denizin karşısındaki hayırlar ülkesi diye” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı ile sel felaketine uğrayan Pakistan’a gittiklerini söyleyen Soylu, “2.5- 3 saat toplantı yaptık. Yani hem genel durumu gördük hem nasıl yardım edebiliriz diye baktık. Biz onları da onu sömürmedik. Ama onlar da bize bir şey yaptılar. Yaptıklarını söyleyeyim. O zaman Hindistan’a bağlıydılar. Biz kurtuluş mücadelesine giderken ellerindeki bilezikleri sattılar. Türk kurtuluş mücadelesinin silah paralarını onlar gönderdiler. Kalanları oldu. Kalanlarında da ne kuruldu biliyor musunuz? Bugünkü İş Bankası var mı? İş Bankası ne biliyor musunuz? Bugünkü İş Bankası, Hindistan’ın Pakistan’daki o yani Pakistanlı Müslümanlarının bizim özgür olmamız için. Bizim hür ve bağımsız olmamız için. Biraz önce okunan ezanın bu ülkede okunması için, şurada asılan dünyanın en güzel bayrağının bu ülkede asılabilmesi için bize destek oldular” diye konuştu.
‘SİZİN ÖNÜNÜZE BÜYÜK TÜRKİYE BIRAKACAGIZ’
Soylu, bütün riskleri aldıklarını ifade ederek, “Sizin için bütün riskleri alıyoruz, her türlü riskleri. Bunu bilmenizi isterim. Her türlü, hiç erinmiyoruz. Çünkü bir daha bu ülkenin geçmişteki faturalarının ödenmesini istemiyoruz. Sizin bu faturaları ödemenizi istemiyoruz. Bu kadar açık ve net. Sizden çok umudunuz var. Bizden daha iyi bir ortamda yetiştiniz. Dünyayı bizden çok daha iyi görüyorsunuz. Her şeyi çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Ve göreceksiniz bu ülkeyi yönettiğiniz zaman, kendi işlerinizi yönettiğiniz zaman veya bir işte bulunduğunuz zaman bizden çok daha başarılı olacaksınız. Biz size güveniyoruz. Hem de sonsuz güveniyoruz. Gönlümüz rahat. Ama sizin önünüzde bırakmanız gereken mesele şu. O engelleri ortadan kaldırmamız lazım. Biz vuruşacağız. Biz çarpışacağız ve göreceksiniz, sizin önünüze büyük bir Türkiye bırakacağız. Ve siz doğru bambaşka noktalara doğru taşıyacaksınız. Dünyanın gençlerine de, dünyanın çocuklarına da, masum insanlara da siz umut olacaksınız. Buna olan inancım tamdır” dedi.
’TAYYİP ERDOĞAN 100 YILDA BİR GELEN BİR LİDER’
Programının sonunda, gençlerden gelen soruları yanıtlayan Bakan Soylu, ’Özellikle bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?’ sorusuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çalışma fırsatını bulmasını neden gösterdi. Soylu, ”Ben şöyle düşünüyorum; iki meselem var. Cenabı Allah bize böyle bir iş nasip etti. Bu hem bir şereftir, hem bir sorumluluktur. Şöyle düşünüyorum; eğer benden daha iyi birisi bu işi yapmış olsaydı ve ben eksik bir iş yapıyor olursam bunun sorumluluğunu ödeyemem. Bir de şöyle bir düşüncem var; Tayyip Erdoğan 100 yılda bir gelen bir lider. Ben Tayyip Erdoğan fırsatını bulmuşken, onun zamanında bu ülke için yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız” dedi.
’ERDOĞAN HEPİMİZİN ÖNÜNÜ KOCAMAN AÇIYOR’
Erdoğan’ın kendilerinin önünü açtığını belirten Soylu, ”Ben onunla nasıl çalıştığımı biliyorum. Hepimizin önünü kocaman açıyor. Günde bazen 60, bazen 70 bazen 100 karar veriyorum. Kendi içimizdeki her kararda; ’Sayın Cumhurbaşkanım buna ne diyorsun?’ değil ama kritik kararların hepsinde kendisine danışırız ve sorarız bu bizim işimiz. Ama rutin işlerimizde kararları alırız ve yaparız. Bu kararları verirken bize o imkanı cumhurbaşkanımız açıyor. Yani yanlış da yapabiliriz, eksik de yapabiliriz insanız ama bizi yaptığımız yanlışta ve eksikte ortada bırakmıyor. Yani şunu anlatmak istiyorum; Tayyip Erdoğan’la birlikte ülkenin bir fırsat yakaladığına ve bu fırsat için de çok çalışmamız lazım geldiğine inanıyorum” diye konuştu.
’BİR DAHA O GÜNLERE GERİ DÖNMEME DUYGUSU BİZİ ÇOK ÇALIŞMAYA SEVK EDİYOR’
15 Temmuz hain darbe girişimin olduğu geceye de değinen Soylu, ”Bir de enerjimin bir bölümü de şu darbelerin, başbakanların asıldığı ve idam edildiği bir Türkiye’ye dönmediği için. 15 Temmuz akşamı benim ilk duygum şudur; Allah elimize bir fırsat verdi de 60 darbesinin karşılığındaki rövanşı alacağız. İlk duygum budur. Babam aradı, ’hakkını helal et’ dedim. ’Allah nasip edecek, biz bu işten çıkacağız’ dedim. Ve hiç bu duygu, bir daha bu günlere geri dönmemek duygusu bizleri çok çalışmaya sevk ediyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu gençlerle toplantısının ardından kentte sivil toplum kuruluş temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. (DHA)

Ali Can ZERAY- Uğur AKAGÜNDÜZ/ KIRKLARELİ, (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var (4)Önceki Haber

Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, ark...

Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, arkasında bal gibi Amerika var (6)Sonraki Haber

Bakan Soylu: 15 Temmuz’u FETÖ yaptı, ark...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar