282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9

BAŞKAN ATA, BEN BUNLARIN YÜZDE BİRİNİ YAPSAM ŞEHRİ TERK EDERİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, basın mensupları ile bir araya gelerek önceki dönem belediye başkanı İbrahim Uyan ve ekibinin yolsuzluk yaptığını iddia ederek belgelerin bir kısmını paylaştı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ilçede bulunan bir restoranda basın mensupları ile bir araya gelerek geçmiş dönem belediye başkanı İbrahim Uyan ve ekibinin yolsuzluk yaptığına dair belgelerin bir kısmını paylaştı. Ata, toplantıda ilk olarak CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında verdikleri soru önergelerini cevapladı. Ardından Ata, geçmiş dönem belediye başkanı İbrahim Uyan ve ekibinin yaptığını iddia ettiği yolsuzlukları aktardı. Kendisinin görevde olmadığı 2019 yılının ilk 3 aylık bölümünde 79 bin 327 TL harcandığını belirten Ata, “İbrahim Uyan Başkanlığında 2019 yılının ilk 3 aylık bölümünde seçimler öncesi Marmaraereğlisi CHP İlçe Başkanı Tolga Çalışkan’ın sahibi olduğu Perinthos yayıncılığa toplam 79 bin 327 TL’lik ödeme yapılmış. Bu alımlarda 52 bin 246 TL gazete ilan bedeli, 27 bin 81 TL ise ağaç bedeli olarak gerçekleşmiş.” dedi. 

2018 YILI İDDİALARI DAHA VAHİM!

Ata, “Bunun dışında 2018 yılında ise aynı firmadan 97 bin 287 TL gazete ilan bedeli, 225 bin 970 TL ağaç alımı, 200 bin 390 TL araç kiralaması, 58 bin 735 TL bina nakliyesi, 38 bin 163 TL de kamyonet kiralaması yapılmış, toplam 620 bin 545 TL’lik alım gerçekleşmiş. Sayın Tolga Çalışkan, bununla ilgili nasıl bir açıklama yapacak? Bu şirket daha sonra neden ortadan kayboldu? Bunlar ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istiyorum. Bu sadece Başkan Uyan ve ekibinin 2018 yılı ve 2019 yılının 3 aylık harcamaları. Yani yaptıkları yolsuzluğun yüzde 10’luk bir bölümü. Bu da yetmezmiş gibi belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü çalışanına 100 bin TL’lik ilaçlama yaptırmışlar. Bunlar hangi amaçla yapıldı?”diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ!

Başkan Ata, yaptığı açıklamaların ardından hazırladıkları yolsuzluk dosyasını Cumhuriyet Başsavcılığına sunacaklarını ve konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

BEN BUNLARIN YÜZDE BİRİNİ YAPSAM ŞEHRİ TERK EDERİM

Başkan Ata, “Bu söylediklerimin yüzde birini yapsam Marmaraereğlisi’nin terk eder, hava sahasından dahi geçmem. Ereğli meydanına çıkalım, konuşalım. Bütün basının önünde ve yeri onlar belirlesin. 31 milyon TL borçla görevi devir aldık şu an yüzde 50 oranında borç azaldı. 13 milyon TL kamu kurumlarına, 2,5 milyon ise esnafa borcumuz var. Az önce yolsuzluk ile ilgili söylediklerim, yeni incelemelerimiz sonucu ortaya çıktı. Arkadaşlarımız her gün inceliyor. Elimde koca bir klasör oluştu ve ben buna suistimal ve yolsuzluk dosyası diyorum.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çerkezköy'de esnaflara 62,5 milyon lira kredi desteği verildiÖnceki Haber

Çerkezköy'de esnaflara 62,5 milyon lira...

Şaban Terzi : İL BAŞKANLIĞININ İLETİŞİM EKSİKLİĞİ VARSonraki Haber

Şaban Terzi : İL BAŞKANLIĞININ İLETİŞİM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar