282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

BAŞKAN ATA MÜJDEYİ VERDİ:TOPLAM 3 OKUL DAHA YAPILACAK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN ATA MÜJDEYİ VERDİ:TOPLAM 3 OKUL DAHA YAPILACAK!
Abone ol
Marmaraereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi'nde, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun temel atma töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz yıllarda depremsellik nedeniyle yıkım kararı çıkan ve  M. Ereğlisi Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bugün temel atma töreni düzenlendi. Gerçekleşen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ereğli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Eren, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  Müdürü,  AK Parti İl Başkanı Marmaraereğlisi Belediye Meclis Üyeleri Siyasi Temsilciler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Ata büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek;" Sayın Valim, Kaymakamım, İl Milli Eğitim Müdürüm, Ak Parti İl Başkanım, İlçe Başkanım, protokolümüzün kıymetli üyeleri, saygıdeğer öğretmenlerimiz, çok sevgili öğrencilerimiz, yerel ve ulusal basınımızın çok değerli temsilcileri ve kıymetli konuklarımız hoş geldiniz. Bugün çok güzel bir ana tanıklık etmek için toplandık, Nizamettin Demirdöven ilkokulu'nun temel atma töreni için bir araya geldik. Depremde hasar gören ilkokulumuz öğrencilerimiz için büyük bir tehdit oluşturmaktaydı. Bu kapsamda okulumuzu daha dayanaklı hale getirmek öğrencilerimize dahansağlıklı koşullarda eğitim sunmak, elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bizlerin en büyük görevi geleceğimizi ellerinde tutan kıymetli gençlerimize iyi bir eğitim olanağı sağlamaktır. Bugün İlçemizde güzel bir eğitim hamlesi gerçekleştiriyoruz. Eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına ciddi bir adım atıyoruz. İlçemizin dört bir yanına dağılarak eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilerimize müjdeler olsun.İnşallah, belirlenen süre içerisinde okulumuzu inşa edip asıl sahibi olan öğrencilerimize teslim edeceğiz. Yeni okul inşası projelerimiz de var. Yakın zamanda açıklayacağız. Tüm okullarımızın İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Halil Eren ise konuşmasında yeni açılacak olan eğitim yuvasının tüm Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak;"4261 metrekare  üzerinde valilik ile Marmaraereğlisi Belediye'si  arasinda 9 temmuz 2021 tarihinde imzalanan ve aynı yere yapımı gerçekleştirilecek olan okulumuzun temel atma töreni için buradayız. İlimizde deprem etütleri çerçevesinde depremselliği tespit edilen çalışmalarımız var. Bu çalışmalar neticesinde okulumuz hakkında da yıkım kararı verildi ve yıkım gerçekleştirildi. Biz de bugün yine eski ismiyle eğitim- öğretim faliyetini 24 derslik, konferans salonu, beceri atölyesi, yemekhane ve tenefüs alanları güzide bir okulu olacaktır. Bu bağlamda, bu hayırlarından dolayı teşekkür ediyoruz, çok güzel neticelere vesile olmasını diliyoruz."dedi.

"YENİ BİR LİSE VE OKUL YAPILACAK'

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise halka yeni bir müjde vererek şu ifadeleri kullandı;" Deprem bizim ülkemizin bilinen bir gerçeği. Bunun için sadece korkarak hareket etmiyor, yeni bir adımlar atarak depreme hazırlıklı oluyoruz. Bugün de burada depremsellik nedeni ile yıkım kararı çıkan, yıkılan ve yeni bina inşatı yapılan okulumuzun temel atma törenindeyiz. Şunun müjdesini de vermek isterim. Yeni bir lise yeni bir okul daha yapılacak.Eminim ki bu okulun eğitimi ,öğretimi yıllar sürecek ve birçok nesil bu okulda hayatına devam edecek. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu ele geçirilen otomobilin sürücüsü gözaltındaÖnceki Haber

Uyuşturucu ele geçirilen otomobilin sürü...

Üzerinde ve evinde uyuşturucu bulunan şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Üzerinde ve evinde uyuşturucu bulunan şü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar