282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5

BAŞKAN ATA “OKLAR MENZİLE 19 MAYIS İÇİN ULAŞTI”.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN ATA “OKLAR MENZİLE 19 MAYIS İÇİN ULAŞTI”.
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediye Spor Kulubü Okçuluk Sporcularından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na özel gösteri düzenlendi.

Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde bir savaş aracı olarak kullanılan ve ateşli silahların keşfinden sonra ise bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini koruyan Ata Sporumuz Okçuluk, 2019 yılında Spor Bakanlığına bağlanarak ‘’Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’’ adını almış ve bu branşın ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel Gösteri

Marmaraereğlisi Belediyesi, Trakya’da bir ilki gerçekleştirerek Belediye Spor Kulübü bünyesinde Okçuluk kulübünü kurmuştur. Marmaraereğlisi Belediyesi Spor Kulübü eğitmenleri, antrenman ve çalışmalarını aralıksız sürdürerek genç sporcuları Ata Sporu’na hazırlıyor. Bu vesileyle Marmaraereğlisi Belediye Spor Okçuluk Kulübü bünyesinde yetiştirdiği genç sporcularla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gününe özel, belediye tarafından temin edilen geleneksel kıyafetleriyle, renkli görüntülere sahne olan bir gösteri düzenledi.

Başkan Ata; ‘’Sporcularımız Görsel Bir Şölen Yarattı’’

Marmaraereğlisi Futbol Sahası’nda düzenlenen gösteriye Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek ile katılım sağlayan Belediye Başkanı Hikmet Ata;’’ Kültür mirasımız olan ata sporumuz okçuluğu Belediye Spor Kulübü bünyemizde barındırmaktan onur duyuyoruz. Eğitmenlerimiz; yüzyıllar içinde belirlenmiş ilkeleri, kuralları, ritüelleri ve toplumsal uygulamaları, geleneksel zanaatkarlıkla üretilen ekipmanlarla, genç sporcularımıza okçuluk disiplinini öğretiyor ve atış teknikleri konusunda eğitiyor. İnşallah spor müsabakalarında ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek madalyalarıyla taçlandıracaklar. Bugün oklar menzile 19 Mayıs için ulaştı. Böyle anlamlı bir günde sergiledikleri gösteriyle görsel bir şölen yaratan sporcularımızı ve Kulüp Eğitmeni Betül Tüfekçioğlu ve Tamer Tüfekçioğlu’nu gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HANIMELİ ÇARŞISI KURULDUÖnceki Haber

HANIMELİ ÇARŞISI KURULDU

Marmaraereğlisi’nde Kullanılmayan Kıyafetler Engelsiz Yaşam İçin DönüştürülecekSonraki Haber

Marmaraereğlisi’nde Kullanılmayan Kıyafe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar