282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

BAŞKAN ATA’NIN ÇABALARI SONUÇSUZ KALMADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN ATA’NIN ÇABALARI SONUÇSUZ KALMADI
Abone ol
Tüm Türkiye’nin kanayan bir yarası olan ‘’Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırılma’’ problemi, Başkan Ata’nın çabalarıyla sonuç buldu.

Ülkemizde yaşanan ‘’İmar Barışı’’ sürecinden sonra kat irtifaklı arsa sahibi vatandaşlar, bir takım sorunlarla karşı karşıya kalıyorlardı. Yeniden ruhsat düzenlenmesi hususunda sorunlar yaşıyor, arsa sahiplendirme ve ruhsat yenileme işlemi gerçekleştiremiyorlardı. Vatandaş kendisi dışında gelişen bir süreçten ötürü büyük bir mağduriyet yaşamış oluyordu. Yaşanan bu sorun Marmaraereğlisi ilçesi gibi sahil şehirlerinde arsa sahibi olan halkın ve tüm Türkiye’nin kanayan bir yarası haline gelmişti.

Bakan Kurum’un Marmaraereğlisi ziyareti sırasında gündeme getirildi

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin 2019 tarihinden bu yana mücadelesini vererek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yazışma sürecine girdiği; ‘’Kat İrtifaklı Arsalarda Ruhsatlandırma’’ problemi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum‘un, Marmaraereğlisi Belediyesi’ni ziyareti sırasında, Başkan Ata tarafından ana gündem maddesi olarak bir kez daha sunuldu ve yapılan görüşmeler neticesinde olumlu sonuç alındı.

Marmaraereğlisi Halkına Müjde

Kararın resmi gazetede yayınlanmasıyla konu ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ziyaretinde bizzat gündeme getirdiğimiz ve çözümü için başvuruda bulunduğumuz, ‘’Kat İrtifaklı Arsaların Ruhsatlandırma’’ problemi bugünden itibaren çözülmüştür. Başta ilçemiz olmak üzere ülkemizin, özellikle sahil bölgelerinde, kat irtifaklı parsel sahibi olan vatandaşların önemli bir sorunu çözülmüş bulunmaktadır. Ülkemizin kanayan bir yarası olan bu problemin çözüme kavuşmasında emeği geçen; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, Milletvekillerimiz Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve İlçe Başkanı Muhammed Gökmen’e, teşekkürlerimi sunuyorum. Marmaraereğli'mize ve tüm etkilenen bölgelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ ifadelerinde bulundu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
11 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI İLE ORTAK BASIN TOPLANTILARININ İLKİ ÇORLU'DA GERÇEKLEŞTİÖnceki Haber

11 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI İLE ORTAK BASIN...

KAR VE BUZLANMAYA KARŞI EKİPLERİMİZ GÖREVİNİN BAŞINDASonraki Haber

KAR VE BUZLANMAYA KARŞI EKİPLERİMİZ GÖRE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar