282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3887
EURO35.09
ALTIN2326.7

CHP MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN BAKAN KİRİŞCİ’YE AYÇİÇEK İÇİN TABAN FİYAT ÇAĞRISI:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN BAKAN KİRİŞCİ’YE AYÇİÇEK İÇİN TABAN FİYAT ÇAĞRISI:
Abone ol
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, ayçiçeğinin dünya genelinde stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, “Ayçiçeği dünya genelinde stratejik bir ürün haline gelmiştir. Türkiye genelinde ayçiçeği üretiminde bu yıl rekor oranda üretim yapılırken, ‘çayır tırtılı istilası’ nedeniyle sıkıntı yaşanmıştır. Çiftçiyi rahatlatın, zararını giderin” dedi. 40 yağlı ayçiçek ürününde taban fiyatının kilogram başına 16 liraya çıkarılmasını isteyen Aygun, “Yıllardır arttırmadığınız prim desteğini kilogram başına 50 kuruştan 4 liraya çıkarın. Ayrıca yağlık ayçiçeği tohumu ile ham ayçiçeği yağında sıfırladığınız vergi oranlarını, Mart 2023 sonuna kadar yüzde 27’ye çıkarın ve yeril üreticiyi destekleyin” çağrısı yaptı.

Aygun, Tekirdağ’daki ayçiçek tarlalarından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslendi.

 

 “Çareyi Venezuela, Sudan, Nijerya, Rusya ya da Ukrayna’da değil, kendi topraklarınızda yerli üreticimizde arayın” diyen Aygun, ayçiçek taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istedi.

 

 Aygun, Çukurova’da ayçiçek hasadının bittiğini, Trakya’da başladığını, ancak iktidarın halen taban fiyatları açıklamadığını belirtti. Çayır tırtılı ile mücadelede sınıfta kalan iktidarın çiftçinin uğradığı zararı karşılaması için güçlü bir taban fiyat açıklaması gerektiğini vurgulayan Aygun, “40 yağlı ayçiçek ürününde taban fiyatı kilogram başına 16 liraya çıkarın” diye seslendi.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇORLU İLÇESİ ŞEYH SİNAN MAHALLESİ PİR SULTAN CADDESİ YAĞMUR SUYU MENFEZİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDIÖnceki Haber

ÇORLU İLÇESİ ŞEYH SİNAN MAHALLESİ PİR SU...

Ergene’nin en modern ekmek fırını için geri sayım başladı Devreye alındığında Ergene’nin en modern fırını olacakSonraki Haber

Ergene’nin en modern ekmek fırını için g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar