Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.343
EURO35.1131
ALTIN2239.8

CHP’li büyükşehir belediye başkanları, Tekirdağ’da toplandı (2)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li büyükşehir belediye başkanları, Tekirdağ’da toplandı (2)
Abone ol
CHP’li büyükşehir belediye başkanları, Tekirdağ’da toplandı (2)

’BELEDİYELERİMİZ YATIRIM VE HİZMETLERİ AKSATMADAN SÜRDÜRÜYOR’
Tekirdağ’da bir araya gelen CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı toplantının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu mevcut ekonomik tablo, tarım ve hayvancılığa cazibe kazandırılması noktasında kırsal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü, su kaynaklarının verimli kullanımı ve çevre kirliliğinin önlenmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, küresel iklim değişikliğiyle mücadele ve gelecek için yeni nesil eğitim modelleri hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ’İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
”Ülkemiz ekonomisinde yaşanan ağır tablonun vatandaşlarımıza olan yansıması ve maliyeti her geçen gün artmaktadır. Belediyelerimiz de bu ağır koşullar nedeniyle ekonomik açıdan ciddi sorunlar yaşamakta, sıkıntılar çekmektedir. Tüm bu sorun ve sıkıntılara rağmen kurumlarımız, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları asgari düzeye indirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Cumhuriyet tarihimizin en ağır ekonomik koşulları yaşamasına, maliyetlerin her gün katlanarak artış göstermesine karşın; ekmek, ulaşım ve su gibi temel konularda diğer gider kalemlerimizden tasarruf ederek halkımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Büyükşehir belediyelerimiz, bir yandan halkçı yönetim modelini uygularken bir yandan da yatırım ve hizmetlerini aksatmadan büyük bir şevkle sürdürmektedir. Bu hizmetlerin önemli kısmı ise sanayi destekleri, kırsal kalkınma hamleleri ve sosyal belediyecilik uygulamalarından oluşmaktadır. İnanıyoruz ki bu zorlu süreci aşmanın yolu dayanışma ve üretimden geçmektedir. Toplantımız vesilesiyle milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının nihai vesikası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı şimdiden kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve
gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Tarihimizden aldığımız yüce sorumlulukları geleceğimize dair nice umutlarla bütünleştirmeye, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya ve ara vermeksizin üretmeye devam edeceğiz.” (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de uyuşturucu operasyonlarında 6 tutuklamaÖnceki Haber

Edirne’de uyuşturucu operasyonlarında 6...

Eşinin tabancayla ateş açtığı kadın, 3’üncü kattan atladıSonraki Haber

Eşinin tabancayla ateş açtığı kadın, 3’ü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar