282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

CHP'Lİ VEKİL ŞİMŞEK TÜM VATANDAŞLARI UYARDI: İKTİDAR ACİLEN ÇÖZÜM BULMALI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'Lİ VEKİL ŞİMŞEK TÜM VATANDAŞLARI UYARDI: İKTİDAR ACİLEN ÇÖZÜM BULMALI!
Abone ol
21. Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, iktidarın tarım politikasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Önlem alınmazsa büyük bir kuraklık krizinin sadece Türkiye değil tüm dünyada kendini hissettireceğini belirten Vekil Şimşek: Üretimimiz azalıyor, Türkiye kuraklığa doğru emin adımlarla ilerliyor. İktidar acilen önlemini almalı." dedi.

CHP Edirne Milletvekili Şimşek, iktidarın tarım politikasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Tarım cenneti Türkiye'nin gün geçtikçe yanlış uygulamalar sebebiyle kuraklaştığını ifade eden Vekil Şimşek yetkililere seslendi. Acil önlem alınması gerektiğini kaydeden Vekil Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı;Ülkemizde ve dünyada küresel ısınmadan kaynaklı tarımda kuraklık nedeniyle temel gıda maddelerinde üretimde azalmalar meydana gelecektir. Bunun sonucunda halkımızın temel gıda maddelerine erişimi zorlaşacaktır. Gerekli önlemler alınmaz ise yakın gelecekte 10 – 15 yıl içerisinde gıda ve su savaşlarının çıkacağı konusunda uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Rusya ve Ukranya arasında devam eden savaşın başta tahıl olmak üzere gıda da sıkıntıları önümüzdeki yıllarda daha derin hissedilecektir. Ülkeler kendilerine yetecek miktarda temel gıdaları stoklamaya, başka ülkelere satışını yasaklamaya başladılar. İleride yaşanacak bir gıda krizi için önlem almaktadırlar. İhtiyaç duydukları dışarıdan aldıkları gıdaların üretimi için çiftçilerine destek vermeye başladır.

"ÖNCE ÜRETİME ODAKLANMALIYIZ"

Bölgemizde ve ülkemizde kışlık ürünlerin ekimine başlanılmıştır. Özellikle bölgemizde kanola ekimi yapılmış, ekim yapılan yerlerde uzun süredir yağışların olmaması nedeniyle üreticilerimizi zor duruma sokmuştur. Bir an önce yağışların düşmesi için dua edilmektedir. Üreticimiz bir taraftan her gün artan tarımsal girdi fiyatları ile boğuşurken, bin bir güçlükle ektiği ürününü yağışın olmaması, kuraklık nedeniyle tekrardan ekmek zorunda kalmaktadır. Zorda olan üreticimizi daha çok çıkmaza soktu. Üretmeyi sağlamalıyız.Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere; Valilikler, Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisleri Odası, Çiftçi Kuruluşları ile birlikte tarım ve hayvancılıkta alınacak önlemleri konuşarak gerekli politikaları oluşturmalıdır. Bağımsız olarak Gıda Planlama Geliştirme Bakanlığı kurulmalıdır. Ülkemizin temel gıda maddelerinin ihtiyaçları belirlenmeli, küresel ısınmada göz önüne alınarak bölgesel ürünler gözden geçirilmelidir. Üreticimiz desteklenmeli, köylere dönüşler canlandırılmalı, özendirilmeli, teşvikler verilmelidir.Şunu unutmamak gerekir.  Kendi gıdasını üretemeyen Ülkeler hiçbir zaman bağımsız olamazlar. Zararın neresinden dönsek kardır anlayışı ile yok edilen, rantçılara peşkeş çekilen tarım ve hayvancılığımızı yeniden canlandırmak, dışa bağımlılıktan kurtulmak için üretelim. Her soruna bir çözüm üretilir. Ancak temel gıda üretilmez ise, açlığa çözüm üretilemez.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da polis aranması olan 12 kişiyi yakaladıÖnceki Haber

Keşan’da polis aranması olan 12 kişiyi y...

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunduSonraki Haber

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar