282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3045
EURO34.8912
ALTIN2437.5

CHP’li Yüceer: “Madımak’ta sadece aydınları değil insanlığı katlettiler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Yüceer: “Madımak’ta sadece aydınları değil insanlığı katlettiler”
Abone ol
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sivas Katliamı’nın 27. yılında “Bu ülkeyi Sivas’ta sürüklemek istedikleri karanlığa karşı eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir Türkiye’ye olan umudumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Candan Yüceer,  2 Temmuz 1993’te gerçekleşen Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Yüceer, “Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te aralarında ozanlarımızın, yazarlarımızın, aydınlarımızın, çocukların, gençlerin ve kadınların bulunduğu 35 canın katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Aradan geçen 27 yılda ne katliamın failleri adalet önüne çıkarıldı ne de Sivas katliamını yaratan karanlık aydınlatıldı. Devlet kendinden beklenen sorumluluğu göstermezken, yaşanan vurdumduymazlık hala toplumun vicdanını sızlatıyor” dedi.

 

27 yıldır Sivas için adalet mücadelesinin devam ettiğini vurgulayan Yüceer, “Sivas, Çorum, Malatya, Maraş… Hepsi insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardır. Madımak’ta sadece bu topraklarda barış ve kardeşlik isteyen aydınları değil, bütün bir insanlığı katlettiler. Bu nedenle 27 yıldır adalet için mücadele veriliyor” ifadelerini kullandı.

 

“Taleplere neden sessiz kalınıyor”

 

Yüceer, “Vicdanları yaralanan insanların talepleri net. Şimdilerde “Bilim ve Kültür Merkezi” adıyla kullanılan Madımak Oteli’nin “Utanç Müzesi” olmasını istiyorlar. Katliamla ilgili arşivlerin açılmasını, sorumluların bağımsız bir yargı önünde hesap vermesini ve adaletten kaçan faillerin de yargı önüne çıkarılmasını istiyorlar. Neden bu taleplere sessiz kalınıyor” dedi.

 

“Karanlıkları aydınlığa çıkaracağız”

 

Yüceer, “Topluma 27 yıl önce kin ve nefret tohumu eken karanlık aydınlatılmadığı, gerçek adaletin sağlanmadığı, insanların yaşadığı acılar ve travmaları ortadan kaldıracak adımlar atılmadığı müddetçe de bu yara kanamaya devam edecek. Bu ülkeyi Sivas’ta sürüklemek istedikleri karanlığa karşı bizler eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir Türkiye’ye olan umudumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Karanlıkları aydınlığa çıkaracak, herkes için eşit bir adalet sistemi yaratana kadar da bu mücadelemize devam edeceğiz. Madımak’ta yaşamını yitiren tüm canlara Allah’tan rahmet diliyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu'da üzerinde ruhsatsız silah ele geçirilen kişi gözaltına alındıÖnceki Haber

Çorlu'da üzerinde ruhsatsız silah ele ge...

BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİL VE PLAJLARDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİSonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİL VE PLAJLARDA KORONA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar