282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

ÇORLU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI MURAT TURNA, KAÇAK TEMİZLİK VE HALI YIKAMA ŞİRKETLERİ KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI MURAT TURNA, KAÇAK TEMİZLİK VE HALI YIKAMA ŞİRKETLERİ KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU.
Abone ol
Kayıt dışı temizlik şirketlerinin firma gibi çalıştığını ancak vatandaşa sıkıntı yaşattıklarını belirten Turna, "Kayıt dışı firmalar odamıza kayıtlı firmalara göre daha düşük ücretten temizlik işlerini yaparak müşteri topluyor. Fakat vatandaşlar dikkatli olmalılar, bunların kim olduğu belli değil. Evinizi kime teslim ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Ayrıca sağlığımız açısından temizlik esnasında kullandığı ürünlerin kalitesi de çok önemli" diye konuştu. Kayıtsız firmaların yaptığı kötü işler konusunda vatandaşın şikayet edecek merci bulamadığına dikkat çeken Turna, "Evde eşlerin ikisi de çalıştığı için bu sektör giderek büyüyor. Oda kaydı olmayan firmalar hakkında şikayet geldiğinde biz bir şey yapamıyoruz. Tek yapabildiğimiz ilgili mercilere şikayet etmek. Turna, merdiven altı halı yıkama şirketlerinin vatandaşların halılarını alarak geri getirmediğini, işlerini düzgün yapamadıkları için halılarının zarar gördüğünü, ve yıkamada kullanılan temizlik maddelerinin sağlığa zarar verdiğini söyleyerek, "Vatandaşlar bu şirketlerin odaya kaydı var mı diye incelemeli, çünkü oda kaydı olmayan şirketler konusunda bize gelen şikayetlere bir şey yapamıyoruz" dedi.

'KAÇAK FİRMANIN ELEMANI KAZA GEÇİRSE BÜTÜN SORUMLULUK ÜSTÜNÜZE KALIR'

      Kaçak firmalardan da şikayetçi olduklarını ve bu şirketlerin gerçek anlamı ile işini yapan üyelerinin ekmeklerini ellerinden aldığını belirten Turna, "Üyelerimiz devlete vergisini veriyor, sigortalı işçi çalıştırıyor. Ancak kaçak firmalar ucuza iş yaparak resmi çalışan üyelerimizin işlerini ellerinden alıyor. Vatandaşları uyarıyoruz, kayıt dışı firmalardan aldıkları hizmet güvenli değil. Sizin evinize gelen bir elemanın başına bir kaza gelse sorumluluğu size ait olur.". Örneğin üyemizin 250 liraya yaptığı işi kaçak firmalar 200 liraya yapıyor ancak güvenli değiller. Aradaki bu küçük fark için büyük sorumluluklara ve risk almaya da değmez. Yaptıkları işin garantisi yok, ileride sizin başınıza daha büyük iş açabilir. Bu yüzden vatandaşlarımızı daha duyarlı davranmaya davet ediyor, ev ve iş yerlerini temizlettikleri veya halı yıkama için halılarını verdikleri kişilere mutlaka vergi levhası, oda kaydı sormaları konusunda uyarıyorum. Esnaf Odası olarak biz de yapmış olduğumuz komite çalışmalarında üyelerimizin en büyük sorunu olan kayıt dışı çalışanların peşine düşerek takibini yapıp ceza almalarını sağlayarak üyelerimizi mağdur etmemeye ve ezdirmemeye kararlıyız. ’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MALKARA’DA YEM BİTKİSİ TOHUM DAĞITIMI YAPILDIÖnceki Haber

MALKARA’DA YEM BİTKİSİ TOHUM DAĞITIMI YA...

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın yargılanmasına devam edildiSonraki Haber

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın yargıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar