282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

‘’Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmareereğlisi’’ Projesi Hayata Geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘’Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmareereğlisi’’ Projesi Hayata Geçiyor
Abone ol
Trakya Kalkınma Ajansına sunulan ‘’Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmareereğlisi’’ Projesi desteklenmeye hak kazandı. Proje ile ihtiyacımız olan bitkileri üretmenin yanı sıra, kadın çiftçi ve üreticiler desteklenmiş olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başarılı bulunan ve Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından yürütülecek olan Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmaraereğlisi Projesinin imza töreni düzenlendi. Projesinin uygulama sözleşmesini; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Fehmi Duman ve proje ortağı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin imzaladı.

Proje kapsamında, Marmaraereğlisi ilçe merkezinde yer alan 30 dekar alana; ürün üretimi amacıyla halka tahsis edilmek üzere, 720 m²lik 15 adet naylon üretim serası kurulacak. Bununla beraber yeni ürünleri deneme amacıyla, proje iştirakçisi firma (TİMFOG) tarafından bedelsiz olarak kurulacak olan 1 adet modern teknolojili 480 metrekarelik cam deneme serası kurulacak. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü yerleşkesinde belirlenen alana, araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılacağı 672 metrekarelik cam sera tesisi kurulacağı belirtildi.

Türkiye’de üretimi olmayan ürünler ilk olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesinde belirlenen alanda incelenip denenecek. Üretimin başarılı olunması durumunda; ihtiyaç sahibi 15 yoksul kadın ve genç işsizden oluşan aileye, bedelsiz olarak tahsis edilen seralarda, ürünlerin üretimi gerçekleştirilecek.

‘’Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmareereğlisi’’ Projesi ile Marmaraereğlisi’nde yaşayan ve ekonomik açıdan sorun yaşayan göç ile gelmiş toplam 15 yoksul kadın ve genç işsizden oluşan kitlenin, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması hedeflenmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleymanpaşa Belediyesi Şubat ayı Kültür etkinlikleri iki gösteri ile başlıyorÖnceki Haber

Süleymanpaşa Belediyesi Şubat ayı Kültür...

Paşa Ekmek Satış Noktaları hizmete girmek için gün sayıyorSonraki Haber

Paşa Ekmek Satış Noktaları hizmete girme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar