282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5221
EURO34.7878
ALTIN2428.5

Edirne’de atık jiletler geri dönüşüme kazandırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne’de atık jiletler geri dönüşüme kazandırılacak
Abone ol
Edirne’de atık jiletler geri dönüşüme kazandırılacak

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde kuaför ve berberlerin kullandığı jiletler, kutularda toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Keşan’da, Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) ile Keşan Berberler ve Kuaförler Odası işbirliği ile başlatılan proje kapsamında atık jilet ve benzeri malzemeler kutuda toplanacak.

GÜNEKAB Başkanı Erhan Engin, atık jiletlerin kutularda toplanacağını belirterek, “Atıkları ayrıştırma sırasında çalışanlarımızın ellerini kesmesi, gerekse konteynerlerden geri dönüşüm malzemesi toplayan vatandaşların yaralanmasına yol açan olaylar yaşanıyordu. Bunun yanı sıra hayvanları da çöpten yemek ararken atılan bu kesici aletler nedeniyle yaralanabiliyor hatta hayatlarını kaybedebiliyordu. Bu üzücü olaylara neden olan ürünler tıbbi atık olarak geçiyor. Bize, bulaşıcı hastalıklara da neden olabilecek bu atıkların, işyerlerinde toplanabileceği birer kutuya ihtiyaç duydukları iletildi. Biz de bu konuda harekete geçtik ve ülkede yapılan benzer uygulamaları araştırdık. Yaptığımız araştırma sonucu, ana ünite toplayıcıları ve bu atıkların işyerlerinde toplanabileceği birer kutu temin ettik. Bu kutuları işyerlerimize dağıtıyoruz. Umarım faydalı olur” dedi.  

Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mutlu Gezer de, “GÜNEKAB ile işbirliği içerisinde yaptığımız atık jilet toplama istasyonu projesini hayata geçiriyoruz. Bu kutuları tüm üyelerimize dağıtarak, atıkları toplayacağız. Çöplerde tehlikeli bir hal alan bu atıkların toplanması için üyelerimize küçük kutular dağıtıp, bu atıkları daha sonra büyük bir kutuya dolduracağız. Umarım başarılı bir çalışma olur” diye konuştu.(DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Velimeşespor’un konuğu Iğdır FKÖnceki Haber

Ergene Velimeşespor’un konuğu Iğdır FK

ÇERKEZKÖY BAĞLIK VİYADÜĞÜ’NÜN TEMELİ 15 KASIM’DA DÜZENLENEN TÖRENLE ATILIYORSonraki Haber

ÇERKEZKÖY BAĞLIK VİYADÜĞÜ’NÜN TEMELİ 15...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar