282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Keşan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, civar belde ve belediyelere de hizmet verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, civar belde ve belediyelere de hizmet verecek
Abone ol
Keşan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, civar belde ve belediyelere de hizmet verecek

-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden çevre belediyelerin de yararlanabilmesi için çalışma başlatıldı. Bakımevinde gerçekleştirilen çalışmalardan faydalanmak isteyen belediyeler, Keşan Belediyesi ile protokol imzalayarak hizmet alabilecek.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarda hem Trakya’ya hem de Türkiye’ye örnek olmak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Can dostlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hep ifade ettiğimiz gibi; bizim için şehirde yaşayan insanlar ne kadar değerliyse; sokak hayvanları da o denli önemlidir. 6 bine yakın sokak hayvanımız var. Bu anlamda, bu kıymetli tesisin sadece Keşan’ımıza değil, civar belde ve belediyelere de faydalı olması noktasında önemli bir protokol oluşturduk. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında oluşturduğumuz protokol ile civar belde ve belediye sınırları içindeki sokak canlarımıza da nasıl fayda sağlayacağımızı sizlerle kısaca paylaşmak istedik. Bu tesis, Trakya’nın en büyük ve en kapsamlı barınağı olma özelliğini taşıyor. Bu noktada veteriner işleri müdürlüğümüz tarafından oluşturulan protokolün ana hatları şu şekilde; civar belde ve belediyeler rehabilite edilmesini istediği sokak hayvanlarını kendi imkanları ile bizlere getirip rehabilitasyonlarını gerçekleştirebilecekler. Yaralanmış, hastalanmış ya da benzeri bir neden ile rehabilite edilmesi gereken sokak hayvanının tedavisi bittiğinde ilgili belediyeye geri verilecek. Getirilen sokak hayvanı ilgili belediye adına küpelenerek kayıt altına alınacak. Bakım evi olmayan, bakım evi kurma imkanı olmayan tüm civar belde ve belediyelerimizi, Keşan belediyesi ile protokol yapmaya davet ediyoruz. Sokaktaki canlarımızın gerekli bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini Keşan Belediyesi olarak Trakya’nın en büyük ve kapsamlı hayvan barınağında yapmaya hazırız. Sokak canlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürmesi için oluşturduğumuz bu önemli faaliyetin tüm bölgeye, şehrimize ve doğaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sokak hayvanlarının gerekli bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini yapmaya hazır olduklarını ifade eden Helvacıoğlu, ”Burada sürekli bir yanlış anlaşılma var. Bakımevleri hayvanların sürekli kalacağı yerler değil. Yasak ırklar ile diğer türlerin karıştırılmaması gerek. Sadece yasak ırklar bakımevlerinde sürekli misafir edilecek. Son yayınlanan yönetmelikte belirtilen yasak ırklar sahipleri tarafından bakımından vazgeçilirse bakımevinde kalacak. Pitbull, dogo arjantin gibi cinsler” diye konuştu.

Keşen Belediyesi Veteriner Hekimi Hasan Nural ise yasak ırkların 14 Ocak’a kadar kısırlaştırılıp kimliklendirilmesi ve çip taktırılması gerektiğini, aksi halde ceza uygulanacağını kaydetti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzunköprü’de selden zarar gören tarım arazilerinde incelemeÖnceki Haber

Uzunköprü’de selden zarar gören tarım ar...

Tekirdağ’da 870 litre sahte şarap ele geçirildiSonraki Haber

Tekirdağ’da 870 litre sahte şarap ele ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar