282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

M. ONUR BOZKURTER BASINA DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
M. ONUR BOZKURTER BASINA DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Abone ol
Marmara ereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Trakya’daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özellikle belediyenin devraldığı borçlar ve yeni dönem planları üzerine önemli bilgiler verdi.

DEVRALINAN BORÇLAR VE YENİ DÖNEM PLANLARI

Başkan Bozkurter, seçimden bu yana ilk kez basına yaptığı açıklamalarda, önceki dönem belediye başkanı Hikmet Ata'nın bıraktığı borçların durumunu ele aldı ve gelecekte Marmara ereğlisi için planladıkları hizmetlerden bahsetti. Bozkurter, "Seçimden beri ilk defa bir basın açıklaması yapıyoruz. Öncelikle, önceki dönem belediye başkanı Hikmet Ata’nın döneminden devraldığımız borçların durumunu açıklamak istiyorum. Yaklaşık 517 milyon TL’lik bir borçla belediyeyi devraldık. Şu anda Marmara ereğlisi’nde daha etkin ve verimli hizmetler sunabilmek için gerekli adımları atıyoruz. Belediyenin finansal durumu hakkında ise Belediyemizin aylık İller Bankasından ortalama 4.5 – 5 milyon TL gibi bir geliri var. Bu süreçte, yaklaşık 2-2.5 aydır iş başındayız ve kendi öz sermayemizden 62 milyon 817 bin TL’lik bir hizmet yaptık. Bu hizmetler arasında maaşlarımızı ödedik, 5-10 gün geriden gelmesine rağmen ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmek için çalışıyoruz," ifadelerini kullandı. Marmara ereğlisi’nde hizmet seferberliğinden bahsederken, "Halk, esnaf, işçi, köylü ve emekçi belediye ile el ele vererek mahallelerine, köylerine hizmet getirilmesi için çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden beri yaptığımız en büyük faaliyetlerden biri, Marmara ereğlisi’nin garajının yanındaki çöplük ve hurdalık alanının dönüşümü oldu. Burada esnafımızla, kamu kooperatifimizle ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla özellikle merhum Yaşar Kaptan Çebi’nin firması Kaptan Grup, esnafımız ve çeşitli STK’larla iş birliği yaparak bu alanı temizledik ve dönüştürdük bu dönüşümün 7.5 – 8 milyon TL’lik bir destekle sağlandı. Bu çöplüğü alıp şehrin dışındaki döküm alanımıza naklettik. Bu konu çok önemliydi. Ayrıca, yurttaşlarımızın bağışı ile Marmara ereğlisi'nin merkezinde palmiyelerle ışıklandırarak sosyal alanları güçlendirdik ve sahil temizliği yaptık. Daha önce Marmara ereğlisi’nde bu gibi faaliyetlerin hiç olmamış. Belediyede çok büyük problemler var. Hiç kimse gerçek görevinde değil. İşçi açığımız var. Bayramdan sonra işçi alımı yapacağız. Öyle bir borç var ki, faturayı geçtim, faturalandırılmayan borçlar dahi var. Ereğli çok zor durumda. Teknik eksiklikler var. Ambulans bir tane, grayder bir tane, vinç yok, daha birçok eksik var belediye başkanı olarak hizmet etme yükümlülüğünün farkındayım "6 bin insan bana oy verdi. Ben bu insanlara hizmet etmek, haklarını aramak zorundayım ve benim tek amacım kamuya hizmet etmek. Turizmi canlandırma planları yapmaktayız çünkü bizler için turizm çok önemli bir alan yani Turizmi canlandıracağız. Marmara ereğlisi deprem bölgesi, bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kentsel dönüşüm ve benzeri projeler planlarımız arasında.

TURİZME YENİ PROJELER VE TASARRUF TEDBİRLERİ

Teski altyapısı, kanalizasyon ve arıtma tesisi gibi konulara da değinen Bozkurter, "Arıtma tesisi açılacak ve bu Ereğli için yeni bir tarih olacak. Şehrin merkezine üniversite getireceğiz. Tarım, arkeoloji ve benzeri bölümler için bazı üniversitelerle temaslarımız var elbette yeni projeler arasında çok istenilen Seyir terası yapacağız ve 65 yaş üstüne ücretsiz olacak. Kadınlar plajı ile ilgili olarak da şunu söyleyeyim Kadınlar plajını kapattık. Plajın olduğu yer ile ilgili ciddi projeler var. Düğün salonlarının atıl durumda şuanda fakat şunu söyleyeyim Ereğli'ye en güzel düğün mekanını biz yapacağız. Özellikle sahil alanını çok temiz tutacağız ve yeni değişimler olacak. Yıldızlı mavi bayrak iddiamız var ve bu iddiamızı’ da gerçekleştireceğiz. Bir de şunu ifade edeyim tasarruf tedbirleri nedeniyle yeni araç alamadık çünkü Tasarruf tedbirleri diye bir genelge yayınlandı, bu yüzden yeni araç alamıyoruz ama araçları en kısa sürede gerekli mecralarla bir araya gelerek şehrimize kazandırmak için elimizden gelene yapacağız.” İfade etti.

Marmara ereğlisi Belediye Başkan Mustafa Onur Bozkurter, konuşmasının sonunda, Marmara ereğlisi için büyük hedefler ve projeler belirlediklerini, ancak bunun yanı sıra karşılaştıkları büyük borç ve eksikliklerin de farkında olduklarını belirtti. Halkın desteğiyle tüm bu zorlukların üstesinden geleceklerine olan inancını vurguladı ve herkesin el birliğiyle çalışarak Marmara ereğlisi'ni daha güzel ve yaşanabilir bir hale getireceklerini söyledi.

Mehmetcan ARSLAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKİRDAĞ Şarköy açıklarında batık gemiye dalıp Türk bayrağı açtılarÖnceki Haber

TEKİRDAĞ Şarköy açıklarında batık gemiye...

TEKİRDAĞ'DA yunuslar tekneye eşlik ettiSonraki Haber

TEKİRDAĞ'DA yunuslar tekneye eşlik etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar