282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Marmaraereğlisi Sokak Hayvanlarının, Bakım Evi Yenilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmaraereğlisi Sokak Hayvanlarının, Bakım Evi Yenilendi
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediyesi, daha önce faaliyette olan fakat süreç içerisinde ihtiyaca yanıt veremez hale gelen “Marmaraereğlisi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi”ni yeniden düzenleyerek 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Yönetime geldiği günden beri yaptığı devrimlerle adından sıkça söz ettiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ilçedeki sahipsiz hayvan geçici bakım evine de el attı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne Özel Açılış

Yeni yönetim; yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan fakat güncel ihtiyaçlara yanıt veremez hale gelen alanı yeniden düzenleyerek, kısa sürede faaliyete geçirdi. Yapılan çalışmalar ile yeniden düzenlenen ve tam teşekküllü bir bakım evi merkezine dönüşen alana; ameliyathane, muaynehane, tedavi ünitesi, ameliyat sonrası bakım ünitesi, hasta kayıt ünitesi ve idari bina ile yaş ve ırk çeşitliliğine göre hayvan grup yerleri aynı zamanda çevre düzenlemesi yapıldı.

Marmaraereğlisi halkına 7/24 hizmet verecek olan “Marmaraereğlisi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi”nin açılışı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Gökmen ile Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ve Muharrem Şen’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

‘’Tüm insanları hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum’’

Açılış nedeniyle gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’ Sokak hayvanları konusu oldukça önemli bir konu, aynı zamanda toplumumuzun kanayan bir yarası. Bir belediyenin toplum vicdanını sızlatan bir konuyu nasıl çözüme kavuşturduğunun önemli bir örneği oldu yeni merkezimiz. Bu bakım merkezinde sahipsiz hayvanlarımız kısırlaştırılacak, her türlü aşısı ve bakımı yapılacak. İlçemizin önemli bir eksiğini gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir hizmetin yerine getirilmesinde emeği geçen tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Şimdi sıra vatandaşlarımızda, tüm halkımızı hayvanlara karşı duyarlı olmaya ve bu dilsiz kullarımızı sahiplenerek sıcak bir yuva olmaya davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne polisi ele geçirdiği uyuşturucuyla ”İki devlet tek millet” yazarak Azerbaycan’a destek verdiÖnceki Haber

Edirne polisi ele geçirdiği uyuşturucuyl...

Başkan Yüksel Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan’ı ağırladıSonraki Haber

Başkan Yüksel Kültür ve Turizm Bakan Yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar