282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.3064
EURO34.804
ALTIN2397.4

Marmaraereğlisi’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmaraereğlisi’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın talimatıyla, Marmaraereğlisi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu bir gün öncesinden başladı

‘’Bu günü 97 yıl önce olduğu gibi yaşayalım’’

Marmaraereğlisi halkına seslenen Başkan Ata; ‘’Hemşehrilerim; bugün 28 Ekim. 97 yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Mustafa kemal Atatürk ‘’Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’’ dedi.Bugünü, 97 yıl önce olduğu gibi aynı heyecan ve demokrasi aşkıyla yarın Cumhuriyeti ilan edecekmişiz gibi yaşayalım. Bayram coşkumuzu Cumhuriyet değerlerimizi daima yaşatalım.’’ dedi.

Kontrollü Sosyal Hayat sürecinde bulunduğumuzdan dolayı kutlamalar; maske ve sosyal mesafe kuralları dikkat edilerek, kısıtlı imkanlarla gerçekleşti.

Marmaraereğlisi Sahilinde Görsel Şölen

Marmaraereğlisi Belediyesi, BOTAŞ, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Safi Denizcilik ve Marmaraereğlisi Balıkçıları işbirliği ile 28 Ekim günü sabah saatlerinde başlayan törende; denizde, Türk Bayrağı ile donatılan balıkçı tekneleri, römorkör ve dalgıçların geçişi yapıldı. Denizde gösteri yapan römorkörlerin su takı gösterisi, kıyıda ellerinde Türk Bayrağı sallayan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tören, dalgıçlarınTürk Bayrağımızı deniz altında açıp, kıyıya gelmeleriyle son buldu.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu

Tören; Cumhuriyet Meydanı’nda, İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla devam etti. Çelenk sunma törenine; İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Personel Albay Demiray Karadeniz, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Muharrem Şen,Cumhuriyet Savcısı Celal Işıktaş ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Oğuz Gürhan katıldı.

Kutlamalar Sahil Tören Alanında Devam Etti

Çelenk sunmanın ardından; sahil tören alanında devam eden Cumhuriyet coşkusu, Marmaraereğlisi Belediye Personelinin,Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açmasıyla devam etti. Sosyal mesafe kurallarını gözeterek gerçekleşen etkinlikler, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDEN BAYRAK VE KANDİL SİMİDİÖnceki Haber

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDEN BAYRAK VE KA...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni DüzenlendiSonraki Haber

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar