282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

MARMARAEREĞLİSİ’NDE CUMHURİYET COŞKUSU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MARMARAEREĞLİSİ’NDE CUMHURİYET COŞKUSU
Abone ol
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü, Marmaraereğlisi’nde büyük gurur ve heyecanla kutlandı. İlçeyi saran bayram coşkusu, Fener Alayı ile zirveye çıktı.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Marmaraereğlisi Sahil tören alanında yapılan kutlama etkinlikleriyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, ilk olarak; Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.29 Ekim şiirlerinin okunmasıyla devam eden kutlama programında, okulların hazırladığı halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Törene; Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın yanı sıra, ilçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Per. Albay Mustafa Geyik, ilçe Emniyet Müdürü Yaşar Çakıcı, İlçe Jandarma komutanı Ceyhun Koştu, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sinem Özüpek ve Fehmi Duman, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

100. Yıla Özel Deniz Korteji düzenlendi

Marmaraereğlisi Halkının yoğun bir katılım gösterdiği ve her yerin kırmızı beyaz bayraklarla bezendiği Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin ardından, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına özel olarak hazırlanan Deniz Korteji, Marmaraereğlisi sahilinde yapıldı. Protokol üyeleri sahil kordonundan, kortejdeki tekneleri selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Deniz kortejine; Sahil güvenlik komutanlığı botları römorkörler ve balıkçı tekneleri eşlik ederek Marmaraereğlililere unutulmaz bir görsel şölen sundular.

Bahar Havzalı İmza Günü Düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yazar Bahar Havzalı imza günü düzenlendi. Okuyucuları ve minik hayranlarıyla buluşan Bahar Havzalı, sevilen eserlerini minikler için imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü ile Coşku İkiye Katlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise bu yıl Marmaraereğlisi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturdu. Binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim akşamı Marmaraereğlisi’nde buluştu. Cumhuriyet yürüyüşü, ilçe kaymakamlığı binası önünden saat 20.00’de başladı. Marmaraereğlililer, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Ata’mızın İzindeyiz!

Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Marmaraereğlisi halkı, yürüyüş sırasında hep bir ağızdan marşlar okudu, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Protokol üyelerinin, gazilerin ve yüzlerce kişinin eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Kutlu Olsun 100 Yıllık Cumhuriyet!

Marmaraereğlili hemşerilerine Cumhuriyet Yürüyüşü boyunca eşlik eden Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hikmet Ata; ‘’Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet. Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Savaşlardan yorulmuş, yoksul ve viran kalmış bir milletin çığlığıdır cumhuriyet. Yurtta barış dünyada barıştır cumhuriyet. Cumhuriyet emektir. Cumhuriyet damarda akan kandır. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. Cumhuriyet Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerlemektir. Cumhuriyet İlimdir fendir. Ben bir Cumhuriyet aşığıyım. Ben bir Atatürk aşığıyım. Yaşasın cumhuriyet. Kutlu olsun 100 yıllık cumhuriyet.’’ İfadelerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tek Yürek OldukÖnceki Haber

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tek Yürek...

Şarköy’de kaçak sigara operasyonuSonraki Haber

Şarköy’de kaçak sigara operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar