282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

‘’Nesilden Nesile’’ Yarışmasının Ödülleri Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘’Nesilden Nesile’’ Yarışmasının Ödülleri Verildi
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenmiş olan, 15-18 yaş arası lise çağındaki gençlerin katıldığı ‘’Nesilden Nesile’’ yarışması kazananları ödüllerine kavuştu

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen; 15-18 yaş arası lise çağındaki gençlerin; unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, birebir uygulayarak meslek kazanacakları ve kültürümüzü tanımalarına imkan bulacakları ‘’Nesilden Nesile’’ yarışmasında, kıyasıya rekabet yaşandı.

Kura ile belirlenen; unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarında, 1 hafta boyunca çalışan 15- 18 yaş arası gençler, yaşadıkları süreci ve edindikleri bilgileri içeren kısa filmi belediye jürisine sunarak yarışmada değerlendirmeye alındı.Birincinin 5000 TL, İkincinin 3000 TL, Üçüncünün 2000 TL ve Dördüncünün 1000 TL para ödülüaldığı yarışmanın kazananlarını, Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek ve birim müdürlerinden oluşan jüri üyeleri belirledi.

Kazanan Balık Ağı Tamircisi Oldu

Adil bir puanlama sistemi ile gerçekleşen oylamada; hazırlanan kısa filmin sunum tekniği, sunum metin içeriği, mesleği tanıtabilme, mesleğin detayları hakkında fikir sahibi olma ve video kurgu hazırlayabilme kriterlerine bakıldı.Belirlenenkriterlerden en yüksek puanı alarak birinci olmaya hak kazanan meslek, balık ağı tamircisi mesleği ile Ramazan Kerim Özay oldu. Kazananı belirlerken oldukça zorlanan jüri üyeleri,ikinci olarak Demircilik mesleğiyle Ersin Karahan’ı seçti. Üçüncü, Kasap mesleğiÖmercan Sofuoğlu,Dördüncü ise AyakkabıTamircisi mesleği ile Billur Boran oldu.

‘’Gençlerimizi teşvik edecek yarışmalarımız devam edecek’’

Kazanan yarışmacılara ödüllerini takdim eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’ Pandemi süreci içerisinde olduğumuzdan dolayı okullarından ve arkadaşlarından ayrı kalan gençlerimize küçük bir katkıda bulunmak istedik. İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine ve boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sunduğumuz için mutluyuz. Yarışmamıza katılan ve emek veren herkesi gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Gençlerimizi teşvik edecek yarışmalarımız devam edecek.’’ dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaraereğlisi Belediyesi’nden Can Dostlarımıza Bir Hizmet DahaÖnceki Haber

Marmaraereğlisi Belediyesi’nden Can Dost...

Ergene Belediyesinden Fidanlara Can Veren ÇalışmaSonraki Haber

Ergene Belediyesinden Fidanlara Can Vere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar