282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3601
EURO34.9744
ALTIN2325.3

Şarköy’de, depreme dayanıksız çıkan okulun yıkılıp yeniden yapılması için imza toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şarköy’de, depreme dayanıksız çıkan okulun yıkılıp yeniden yapılması için imza toplandı
Abone ol
Şarköy’de, depreme dayanıksız çıkan okulun yıkılıp yeniden yapılması için imza toplandı

TEKİRDAĞ’ın Şarköy ilçesinde yapılan incelemede depreme dayanıksız çıkan ve güçlendirilme yapılmasına karar verilen Şehit Öğretmen Neşe Alten İlk ve Ortaokulu u velileri, okulun güçlendirme yerine yıkılıp yeniden yapılması için 300 imza topladı.

İstanbul’da meydana gelecek bir depremde ’riskli’ bölgeler arasında bulunan Şarköy’de, Şehit Neşe Alten İlk ve Ortaokulu binasında deprem riski incelemesi yapıldı. İncelemede depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okulun öğrencileri başka okullara nakledildi. Okul binasının da güçlendirilmesine karar verildi.  Okula çocukları eğitim alan veliler, bina önünde basın açıklaması yaparak, okulun güçlendirme yerine yıkılıp yeniden yapılmasını talep etti. 

Veliler adına konuşan Serhat Borazan, çocukları için güvenlik bir okul istediklerini söyledi. Güçlendirilmesine karar verilen okulun  5 katlı olduğunu ve 2 katının kaçak yapıldığını öne süren Borazan, okulun yeniden yapılması için 300 veliden toplanan imzaların kaymakamlığa teslim edildiğini söyledi. Velilerden  Hasret Yakut, okul binasının 1999 depreminden önce yapıldığını belirterek, ”Biz öğrenci velisi olarak 485 öğrenci çocuklarımızın hayatını düşündüğümüz gibi 21öğretmenlerimizinde hayatını düşünüyoruz. Maalesef bizler yıllardır okulumuzun yenilenmesini bekliyoruz. Okulumuzun dökülen sıvalarından ve patlayan kolonlarında gördüğümüz demirler oksitlenmeden dolayı tüm özelliğini yitirmiştir. Bodrum katından tavana merdivenlerinden bina eklentilerine kadar birçok alanda çatlaklar uzun zamandır mevcut. Yıllardır rutubete maruz kalmış durumda. Mevcut haliyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren okulumuz güçlendirilmiş dahi olsa yeterli değildir. Sağlıklı ve güvenli ortamları bizim çocuklarımızında hakkıdır. Bu okula bizi mahkum etmeye çalışanlar unutmasın ki biz veliler ve çocuklarımız bize yapılan bu haksızlığı unutmayacağız. Yeni okulumuz yapılana kadar bu mücadeleye devam edeceği” dedi.

Binan güçlendirilmesini istemediklerini belirten Hacer Dalgıç, ”Güçlendirilen binaları da görüyoruz. Bu işin uzmanları güçlendirmenin daha çok dayanıksız binalara ağırlık verdiğini belirtiyor. Önümüzdeki günlerde uzmanlar tarafından bölgemizde güçlü bir deprem olacağı söyleniyor. Onun için biz okul binasının yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ HALK EKMEK BÜFELERİMİZDE SATIŞLAR BAŞLADIÖnceki Haber

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ HALK EKMEK BÜFELERİ...

Üniversite öğrencilerinin 5 ayda ürettiği roket, Teknofest’te finaldeSonraki Haber

Üniversite öğrencilerinin 5 ayda ürettiğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar