282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZARLIKLAR İLKLERE İMZA ATIYOR ALBAYRAK’A TEBRİKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZARLIKLAR İLKLERE İMZA ATIYOR ALBAYRAK’A TEBRİKLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR.
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir ALBAYRAK’IN ekibi hızlı ve verimli hizmetine 7/24 gece gündüz cenaze hizmetlerini kurumsal kimliğini öne çıkartarak memnuniyet odaklı hizmet şiar edinmiş personeliyle ülkenin dört bir köşesine hizmet ediyor.

Öyle ki: Cenaze hizmetleri bağlamında son derece titizlik gösteren Kadir ALBAYRAK; sadece Tekirdağ’a değil bu hizmet kapsamında Konya, Kayseri, Aydın, İzmir vd. illerdeki Tekirdağ nüfusuna kayıtlı ya da Tekirdağ’da ikamet edip farklı illerde vefat eden cenazelerin naklinin işlemlerindeki aksaklıklara da ekibi marifetiyle müdahil olup, buradaki nakilleri de gerçekleştirmek için gece gündüz mesai yapmaktalar.

Yıllarca ihmal edilmiş
Tekirdağ genelindeki 380 mezarlıkların çevre ihata duvarları, çitleri bakım ve onarımlara başlanmış, bunların 50 mezarlığın çevre duvarları 2020 yılında yapılmış 2021 yılında da 100 mezarlığın çevre ihata duvarlarının yapım işi ihale aşamasına getirilmiş ve yıl içerisinde bitirilecektir.

    Ayrıca başta  Tekirdağ Eski Şehir ve Yeni Şehir mezarlıklarındaki bakım ve temizlik işleri her hafta yıkanıp temizlenmesi, bahçe bitkileriyle donatılması, şehitliğin yeniden düzenlenmesi ve 15.000 adet saksılı çiçeklerle donatılması halkın büyük beğeni ve takdirini toplamıştır.

    Öte yandan; Eski Şehir Mezarlığı’nda Bay ve Bayan 2 adet mescidin yapılması, 16 m2 çağında Osmanlı Mimarisi kümbet şadırvanın yapılması beğenilen çalışmalar arasında yer almaktadır. Son 6 ay içerisinde ziyaretçilere 10.000 (on bin) adet Mealli Kur’an-ı Kerim, 5.000 (beş bin) adet ilmihal kitabı dağıtılmıştır. Diğer yandan ilkler arasında yer alan uygulamalardan yurt içi ve yurt dışından Covid-19 nedeniyle cenazelerine katılamayan vatandaşlarımızın acılarını hafifletmeye yönelik olarak Whatsapp Canlı yayınla cenaze törenleri izletilerek farkındalık oluşturulmaktadır.

    Diğer yandan ilkbaharla birlikte Engelli ve yaşlılarımıza rahat bir şekilde mezar ziyareti yapabilmeleri için golf aracı vatandaşlarımıza tahsis edilecek, ayrıca Tekirdağ Yeni Şehir Mezarlığı’na Tekirdağlı bir iş insanı tarafından katkılarıyla 500 m2 alana haiz cami, kütüphane ve muvakkithane ile modern bir gasilhane inşa edilerek Tekirdağ halkının hizmetine sunulacaktır. Tekirdağ genelinde yeni mezarlık alanları oluşturma çalışmalarına hız verilirken diğer yandan İl genelindeki yatır, türbe ve şehitliklerin mezarları ayrı ayrı tespit edilerek ilk kez envanter oluşturulmuştur.Diğer yandan Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle personel sayısını  ve araç sayısını iki katına çıkartmış böylece 2 kat artan cenaze defin ve nakil hizmetini ücretsiz olarak gece gündüz kesintisiz olarak sürdürmektedir.Türkiye genelinde ilk kez ifa edilen diğer bir uygulama ise, İleride istihdam edeceği Din görevlilerini Belediye'ye bağlı Temek (Mesleki Eğitim Kursları) aracılığıyla teorik ve pratik olarak din hizmettleri alanında  eğiterek bilgi ve becerilerini geliştirecek sözkonusu oryantasyon eğitimleriyle daha nitelikli personel kazandırmayı amaçlamaktadır. Bütün bu uygulamalar, Tekirdağ özelinde Türkiye genelinde hatta yurt dışından bir şekilde cenaze hizmeti almak durumunda kalanları son derece memnun ve mutlu etmektedir. Cenaze ve mezarlık hizmetlerindeki farkındalık oluşturan bu tür  "ilkler" nedeniyle Başkan Kadir ALBAYRAK'a adeta tebrikler yağmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki günlük kar mesaisi ile Süleymanpaşa yolları açık kaldıÖnceki Haber

İki günlük kar mesaisi ile Süleymanpaşa...

Keşan heyetinden Edirne Valisi Canalp’e ziyaretSonraki Haber

Keşan heyetinden Edirne Valisi Canalp’e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar