282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.347
EURO34.7909
ALTIN2390.1

Tekirdağ’dan kısa kısa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ’dan kısa kısa
Abone ol

TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'da Kadına Şiddet İle Mücadele İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Aziz Yıldırım başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu ve Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, 2020 yılı içerisinde kadına ve aile içi şiddeti önlemeye yönelik yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, kadına şiddetin Tekirdağ’da fazla olmadığını belirterek, "Vaka sayımız o kadar yüksel değil ancak şunu özellikle belirteyim bir olması bile fazladır, kabul edilebilir değildir. Kadına şiddet konusu toplumumuzun kanayan yarasıdır. Kadına şiddet hiçbirimizin göz ardı edemeyeceği bir konudur. Hassasiyetle üzerinde durmamız gereken bir konudur." dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin de katıldı.


Belediye ekipleri mesire alanlarını temizledi

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçenin önemli mesire alanlarında mıntıka temizliği gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, rutin çöp toplama ve temizlik çalışmalarına ek olarak mesire alanlarında da mıntıka temizliği yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, torbalar dolusu atık ve çöp toplayarak mesire alanlarını yeniden kullanılabilir duruma getirdi.

Ayrıca turistik mahallelerde gerçekleştirilen mıntıka temizliği çalışmaları ile dışarıdan gelen misafirlerin kötü görüntülerle karşılaşmalarının önüne geçildi.

Açıklamada, piknik ve mesire alanları gibi kamusal alanların herkese ait olduğu ve bu alanların korunmasının her vatandaşın sorumluluğu olduğu hatırlatılarak hassasiyet çağrısı yapıldı.


21 Ekim Gazeteciler Bayramı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, zor şartlar ve kısıtlı olanaklara rağmen fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma uğrunda emek veren basın mensupları, bir toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik ilerlemesinde aktif olarak görev alıp düşünce, anlatım ve haber alma hakkı gibi demokrasinin temel taşlarını yerinde tutan unsurlardan birisi olduğunu belirtti.

Bağımsız, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında geldiğini aktaran Şahin şunları kaydetti:

"Vatandaşla haber arasında iletişim köprüsü görevi üstlenen basın mensuplarımız, üniversitemizde yaşanan tüm gelişmeleri kamuoyuna anlatmamızda da bizlere her zaman destek vermekte ve yaptıkları haberler ve yol gösterici yayınlarla üniversitemizin gelişmesine katkı sağlamaktadırlar."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonunda 6 kişi gözaltına alındıÖnceki Haber

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonunda 6 k...

Edirne’den kısa kısa Sonraki Haber

Edirne’den kısa kısa

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar