282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5225
EURO34.7971
ALTIN2421.5

Üniversiteyi Kahvehanede Bitirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversiteyi Kahvehanede Bitirdi
Abone ol
İşlettiği kahvehanede ders çalışarak, 4 yıllık sosyoloji bölümünü bitirdi.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesindeki kahvehanesini 1985 yılından beri işlettiğini belirten Mehmet Ali Tez, 1975 yılında Muratlı Lisesi’nin ilk mezunlarından olduğunu, üniversitede hukuk bölümünü okumak istediğini, defalarca denemesine rağmen puanının yetmemesi yüzünden okuyamadığını belirtti.

Yıllar sonra, çocuklarının okula gitmeye başladığını, çocuklarını okutabilmek için üniversite okuma hevesini bastırdığını anlatan Tez, “Çocuklarım okulu bitirince, sıra bize geldi dedim, bu özlemimizi giderelim. Bu sefer sosyoloji bölümünü tercih ettim, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi. Yabancı dil Fransızca olduğu için onu da bu yıl verdim 2016’da mezun olmuş oldum” diye konuştu.

Kahvehanesinde ders çalıştığı masayı göstererek, “Şu masa benim beş sene ders çalıştığım masa” diyen Mehmet Ali Tez, ders çalıştığı zamanlarda müşterilerinin hoşgörü gösterdiğini anlatarak, “Zaman geldi burada onları duymadım, zaman geldi bağırmak zorunda kaldılar, kalkıp onlara hizmet ettim, gelip gene dersimi çalıştım” ifadelerini kullandı.

Geçmişte çok kitap okuduğunu, toplumsal meselelere ilgi duyduğunu aktaran Tez, “5 sene bu yaşta üniversite okumak insanı yoruyor. Şimdilik bir dinlenmeyi düşünüyorum kafa olarak" diye konuştu.

“Örnek olmak için okudum”

Çoğu üniversite mezununun aksine, Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeyi düşünmediğini belirten Mehmet Ali Tez konuşmasına şöyle devam etti:

“Hem kendi tatminim hem insanlara örnek olmak için üniversite okudum. İnsanlara öğrenmenin yaşı olmadığını, nasıl ömür boyu sağlık diyorsak, ömür boyu öğrenmek zorunda olduğumuzu gösterdim. Mesela ben sosyoloji okudum. İnsanların kendi çevresinde dahi ilişkilerini geliştiriyor. Daha düzgün davranıyorsun, daha kendine güvenin artıyor. Örgün olmasa dahi okumaktan memnunum. Benden esinlenerek birçok arkadaş açık öğretim lisesine başladı. Bunu emin olarak söylüyorum. Çokta iyi oldu. Ben çok uzun yıllardan beri kahvecilik yaptığım için, gençlerin ağabeyleriyim biraz da, sürekli telkinde bulundum, devamlı okumalarını istiyorum. Kendilerine bir hedef seçiyorlar ama bu hedef hep daha ileri gitmeli. Yani vardığın yer senin son hedefin olmamalı. Benim gençlerden istediğim o.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAĞLIK MAHALLESİ SPOR LİGE HAZIRÖnceki Haber

SAĞLIK MAHALLESİ SPOR LİGE HAZIR

Çeltik Çeşit Demonstrasyonu Tarla GünüSonraki Haber

Çeltik Çeşit Demonstrasyonu Tarla Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar