282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4628
EURO34.8059
ALTIN2402.4

VEKİL YONTAR RÜZGAR GİBİ ESTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VEKİL YONTAR RÜZGAR GİBİ ESTİ
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir ve Ergene Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Ergene Aşevi, Yaşlı ve Engelli Merkezi’nin açılışına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar gerçekleştirdiği konuşmasında Trabzon Valisi olarak ataması gerçekleşen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a ve iktidara esti gürledi.

Ergene Aşevi, Yaşlı ve Engelli Merkezi’nin açılışına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Vali Aziz Yıldırım’ın sadece Ak Partili 3 vekil ile toplantı yapmasına “bu şehre 3 vekille mi yatırım yapılacak, diğer 5 vekil nerede” sözleri ile tepki gösterdi.

Trabzon’a atanmasından dolayı Vali Yıldırım’ın yerine vekalet eden Vali Yardımcısının da katıldığı açılış töreninde hükümeti eleştiri yağmuruna tutan Vekil Yontar şu ifadeleri kullandı:

“Güzel bir tesisin açılışı için bugün buradayız; Aşevi, Yaşlı ve Engelli Bakımevi. Belki de ülkemizin en çok ihtiyacı olan yerlerden bir tanesi. Aslında belediyelerden ziyade hükümetimizden de biz bu yatırımları bekliyoruz.

Vergi vermede Tekirdağ ilk 10 sırada ama yatırım almada neredeyse 70. ve 80. sıralara kadar ilerlemiş durumda. Sadece belediyelerden yatırım bekleyerek bu şehirde hiçbir şey olmaz. Okul açığı var, hastane açığı var. 70 bin nüfusa gelmiş bir Ergene'de kalp spazmı geçiren, kalp krizi geçiren hastayı Tekirdağ’a nasıl yetiştirebilirsiniz?

Ergene sanayi bölgesi olduğu için nüfus olarak da artmakta. 2020 yılında Ergene’de 3 tane okul yıkıldı, 2 yıllık pandemi döneminde çivi bile çakılmadı. Bizim gençleri burada tutabilmemiz için ikili eğitime değil, tam gün eğitime ihtiyacımız var. ‘Çocuklarınızı kreşlere gönderin, anaokuluna gönderin’ diyorlar; nerede gönderecekler, kimin imkanı var? Bir kreş aylık 15-20 bin lira, asgari ücret 11 bin lira. Her aile, her ebeveyn çocuğunun kreşe anaokuluna gitmesini ister ve bu ve bu çocukların en doğal hakkı, sosyalleşmeleri gerekiyor. Dolayısıyla ben Belediye Başkanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu ilçede hem okul yapıldı, hem kreşler yapılıyor. En azından çocuklarımızın rahatlıkla gidebileceği alanlar mevcut. Bu yatırımları hükümet yetkililerinden talep ediyorum. Bu ilçemize hükümet tarafından da okul yapılmasını, kreş, anaokulu yapılmasını istiyorum.

“5 VEKİL NEREDE SAYIN VALİ?”

Sayın Vali sadece kendi iktidar vekillerine brifing veriyor, geri kalan 5 vekil nerede? Bu şehre bütün yatırımlar 3 vekille mi yapılacak? Sayın Valim kusura bakmayın 22 yıldır AKP iktidarı bu ülkeyi yönetiyor ama maalesef şehrimiz de bir ilerleme bile yok, okul sayımız gerçekten çok düşük. Hastane var, hastanede doktor yok. Herkes AKP mensubu bir arkadaşını arayarak randevu almaya çalışıyor, ne kadar acı bir şey.

Ben 80'li yılları 90'lı yılları da hatırlıyorum; en azından hastaneye gittiğinizde adınızı yazdığınızda sıranızı bekleyip muayene olabiliyordunuz. Şimdi o da yok, adınıza randevu alacaksınız ki siz muayene olabileceksiniz. Paranız varsa özel hastaneye gideceksiniz, belki de bütün mal varlığınızı o özel hastanede bırakacaksınız. Bizim Türk halkı bunu hak etmiyor, Tekirdağlı da hak etmiyor.”

“BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Özellikle çocuklar için mücadelesini sürdüreceğini söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Çocuklarımızın geleceği için, doktorlarımızın bu ülkeyi terk etmemesi için bu mücadelemi yapacağım. 5 yıllık bir görev verdiniz bana, bunu da layıkıyla yapmaya çalışacağım, hepinizin huzurunda söz veriyorum. Böyle bir tesisi kazandırdığı için öncelikle Büyükşehir Belediye başkanım Sayın Kadir Albayrak’a, sonra Ergene Belediye Başkanım Sayın Rasim Yüksel’e teşekkür ediyor, bu yatırımların devamını diliyorum, açılışın hayırlı olmasını diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler ücretli hale getirildiÖnceki Haber

Su sıkıntısı yaşanan Keşan’da, çeşmeler...

Marmara Bölgesi için ’fırtına’ uyarısıSonraki Haber

Marmara Bölgesi için ’fırtına’ uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar