282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2841
EURO35.0051
ALTIN2444.4
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Mail: [email protected]

TRAKYA'NIN ÖLÜM VİZE'Sİ

         Yazı başlığını «N'OOLACAK CANIM VİZE'YE DE KURULSA, "ENERJİ LAZIM" DİYENLERE!» olarak belirlemiştim ama 'uzun isimler pek ilgi görmüyor' diyenler yeni bir başlık bulmamı sağladı. Bence de güzel oldu!

         Yıllardır ÖLÜM LİGİ'nde Gebze - Çayırova - Dilovası bölgesi ile Çorlu - Çerkezköy - Lüleburgaz bölgesi arasında kanlı bir rekabet vardır. Bu rekabette ölülerimizle, kirliliğimiz ile, çarpık sanayileşmemiz ve milyonlarca insanı ölüme terk eden hastalıklı kentleşmemiz ile yarışırız!

         Bu yarışın yan etkilerinden en büyüğü sağlık sektörünedir. Dev fabrikalarla doldurulan tarım alanlarına nispet yaparcasına büyük ve görkemli hastaneler inşa eder, bu dev binaları hastalarla doldurup, hasta kalabalıklarına SAYI gözü ile bakan bürokrat ve siyasetçileri şakşaklarız.

         İşte bu şakşaklamalardan en büyüğünü bölgelerimize yapılan sağlık yatırımlarını anlatanlar hak eder. Fabrika gibi hastanelerimiz var diye öyle bir seviniriz ki, sormayın!

         Ama bu rekabet artık İstanbul'un Batı ve Doğu yönlerinden girişlerini tutan bu iki bölge ile sınırlı değil. ÖLÜM LİGİ genişleme gayretinde! Taşradan gelen çığlık sesleri her geçen gün artıyor!

         3 yıl kadar önce Sağlık Bakanlığı taşrada çok büyük sağlık tesisleri yaptık diye hava atan bir tanıtım sayfası yayınlamıştı. Bu içerikte illere ve ilçelere göre KİŞİ BAŞINA SAĞLIK YATIRIMI oranlarını yayınlamıştı.

         Bu listede hep küçük kentler var demeye getiriyordu... Sonra sağlık yatırımı yüksek olan bu küçük kasabalarda TERMİK SANTRAL olduğunu yazıp Sağlık Bakanlığı'nın sayfasını paylaşmaya başlayınca sayfa yayından kaldırıldı. Sağlık yatırımını yüksek olan bu yerler nereler biliyor musunuz? İşte bazıları:

         • #Çatalağzı • #Kangal • #Kemerköy

         • #Orhaneli • #Seyitömer • #Soma

         • #Tunçbilek • #Yatağan • #Yeniköy

         İğneada'dan Marmaraereğlisi'ne Şarköy'den Ergene'ye kadar Trakya'nın her yerini kömür kurumuna boğmaya yeltenenler vardı. Son olarak Bartın, Vize, Çerkezköy ve Silivri ilçelerine termik santral kurma girişimleri ile karşı karşıyayız.

         Yani; Vize'ye de BÜYÜK BİR HASTANE yapsalar kötü olmaz dimi?

         Kocaman bir ONKOLOJİ KLİNİĞİ ve üst katına da traşlanmış kel tepeleri seyrederek oksijen tüplerinden nefes almaya çalışan KOAH hastaları için GÖĞÜS HASTALIKLARI KLİNİĞİ... Üfür üfür.

         Bu gidişe dur demek için destek olabileceğiniz bir kampanyamız var.

         https://www.change.org/p/kömüre-dayalı-enerji-üretimi-trakya-nın-ölümü-olur

         Ayrıca, Vize'de, Lüleburgaz'da, Kırklareli'de, Silivri'de, Çerkezköy'de projeye itiraz etmek isteyenler için hazırlanan dilekçelere imza atılabilecek masalar kuruldu. Lütfen biraz destek!

         Bir imza, bir dakika, #SesVerTrakya!

         Hep sevgi ile kalın...

         Murat Sevgi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar