282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Ak Parti Ergene İlçe Teşkilatından Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı Ergene Belediyesi Ekim ve Kasım ayları olağan meclis toplantıları ve verilen soru önergelerine ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Mustafa Çalım`ın selamlama konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup sözcüsü Selçuk Gündoğan tarafından okunan basın açıklamasında Ergene Belediyesi`nin lastiğinin patlayarak şarampole yuvarlandığı ve tamirinin AK Parti Belediyeciliği ile mümkün olduğu belirtildi.

Kasten bilgi verilmemiştir

Gündoğan; “Ne yazık ki Ergene Belediyesinin ismi basında ve halkımızın nezdinde sadece kasasından çalınan paralar, yapılamayan hizmetler, araçlara harcanan afaki yakıt paraları, dağıtılan altınlar, festivallere harcanan fütursuz paralar gibi kötü işlerle anılmaktadır. Bu gidiş hiç de hayrı alamet değildir. Ekim ayında 4 adet önerge verdik Ergene Belediyesine ait şirketin müdürüne ödenen maaş miktarı nedir sorumuzun yanıtı unutulmuş ya da kasten bilgi verilmemiştir” dedi.

İdareciler Ergene halkına ihanet ediyor

Selçuk Gündoğan açıklamalarının devamında Kasım ayında 10 tane önerge verdiklerinin altını çizerken; “Bazı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri önergelerimizin okunmasına bile itiraz etti. Cumhurbaşkanımıza faşist ve diktatör yakıştırması yapan zihniyetin takdirini Ergene halkının takdirine bırakıyoruz. AK Parti grubu olarak red oyu kullandığımız Ahimehmet, Kırkgöz ve Vakıflar Mahallelerinde ki belediyeye ait 133 adet arsanın satılması CHP Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Bugünden başlayarak, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü Vakıflar ve Ahimehmet mahallesindeki 124 adet arsayı açık arttırma ihale usulü ile satacaklar. Yerel seçimler sonrasında tüzel kişiliğini kazanan Ergene Belediyesi maalesef liyakat sahibi kişiler tarafından yönetilmiyor. Başta Belediye Başkanı ve yanındaki idareciler Ergene halkına ihanet ediyor” ifadelerine yer verdi.

200 dekarını satarak 75 Milyon gelir elde ettiler

Tekirdağ Valiliği İl Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından hazırlanan ve Ergene Belediyesine gönderilen onaylı listeleri incelediklerinde çok ilginç bilgilerle karşılaştıklarının altını çizen Gündoğan; “Belde, mahalle ve köylerden Ergene Belediyesi mülkiyetine yaklaşık olarak 13 bin dekar tarım arazisi, bin adet arsa ve yüz adet dükkân geçmiştir. Vakıflar mahallesinde ki 81 bin 236 metrekarelik 2491-36 parsel, 17 bin 590 metrekarelik 2492 ada 36 parselde ki tarlalar okul tarlası olarak belirtilmesine rağmen, Ergene Belediyesi tarafından okul yararına kullandırtılmaktadır. Bu bilgileri Vakıflar halkının dikkatine sunuyoruz. Velimeşe OSB içinde bulunan bazıları paylı mülkiyet, bazıları da tam hisse olan yaklaşık 600 dekar sanayi arsasından tahminen 200 dekarını satarak 75 Milyon gelir elde ettiler” dedi.

Yakında köy tarlalarını da satacaklar                                                                                                    

Gündoğan açıklamalarının sonunda; “Ergene Belediyesinde çok etkin görev yapan bir Başkan Yardımcısı hanımefendinin belediyenin en çok gelir elde ettiği kaynak sorusuna utanıp sıkılarak gayrimenkul satışı dediğini kulaklarımızla duyduk. Ergene`de 75 Milyon liralık hizmet görebiliyor musunuz?  Bu aymaz, mirasyedi belediye yönetimi korkarız ki, yakında köy tarlalarını da satacaklar. Ergene ilçemiz ile Ergeneli hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda yalandan ve talandan uzak siyaset yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet Bandosu 13 Kasım’ın Coşkusunu Sokağa TaşıdıÖnceki Haber

Cumhuriyet Bandosu 13 Kasım’ın Coşkusunu...

KANAL 282 CANLI YAYINISonraki Haber

KANAL 282 CANLI YAYINI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar