282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Süleymanpaşa’ya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Süleymanpaşa’ya geldi
Abone ol
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’a geldi. Çorlu, M. Ereğlisi ve Süleymanpaşa’da yerinde değerlendirmeler yapan Bakan Kurum, özellikle Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek olan devasa kentsel dönüşüm hamlesinin startını verdi.

AYDOĞDU, YAVUZ, ERTUĞRUL MAHALLELERİ VE ESKİ SANAYİ SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLDİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel Bakan Kurum’la birlikte Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen Aydoğdu, Yavuz ve Ertuğrul Mahalleleri ve Eski Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek gerçekleştirilecek hamle ile ilgili incelemelerde bulundu.

Daha sonra Tekirdağ Valiliği’nde gerçekleştirilen ve Tekirdağ’da gerçekleşecek kentsel dönüşüm ile ilgili sunumların ve bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya katılan Bakan Kurum, daha sonra Süleymanpaşa Belediyesine gelerek burada Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile toplantı gerçekleştirdi.

YÜKSEL: “YÜCE YARADAN BİZE VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI GÖSTERMESİN”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti ve Tekirdağ’da yapılacak tüm zamanların en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Yüksel, “TBMM Başkanımız, Tekirdağ Milletvekilimiz Prof. Dr. Sn. Mustafa Şentop hocamız ve Milletvekillerimizin girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’u ilimizde ve ilçemizde misafir ettik. Kıymetli Meclis Başkanımızın, 1. Derece Deprem Bölgesinde yer alan şehrimizin Kentsel Dönüşümü konusunda daha hızlı hareket edilmesi yönündeki talimatı doğrultusunda; yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalarımızı Sayın Bakanımıza aktarma fırsatı bulduk. Bundan böyle doğrudan sonuca gideceğimiz, ilçemizde deprem öncesi yönetmeliğine göre inşa edilmiş ve yenilenmesi gereken yapıları kademeli olarak kentsel dönüşüme almış oluyoruz. Değerli Bakanımız Sayın Murat Kurum’a verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Yüce Yaradan, bizlere deprem gerçeği ile karşı karşıya kalmadan, vatandaşımızın acısını göstermeden, milletimizi üzmeden ve yormadan eski binalardan kurtarmayı nasip etsin,” diye konuştu.

Yüksel ayrıca konuya ilişkin detayları, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği, basın mensuplarımızın da katılacağı canlı yayında kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönül Elçileri yeni yılda taksici esnafının yanındaÖnceki Haber

Gönül Elçileri yeni yılda taksici esnafı...

Ergene Nehri’nin taşması sonucu tarım arazileri su altında kaldıSonraki Haber

Ergene Nehri’nin taşması sonucu tarım ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar