282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3983
EURO35.364
ALTIN2324.3

BAŞKAN YÜKSEL “KADİR ALBAYRAK’IN DOĞRU İŞ YAPMA GİBİ BİR MEZİYETİ YOK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
205 bin kardeşimi, hemşehrimi, iş bilmez, takipten yoksun bir belediyecilik anlayışının doğuracağı çöp yığınlarına asla müsaade edemeyeceğimi beyan ediyorum. ilçemde yaşayan milletimin çocukların sağlığı Kadir Albayrak’ın kaprislerinden önemlidir hiç kimse kusura bakmasın” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa’da yapılması planlanan entegre katık atık yönetim tesisi konusunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel Bürokratlara etki yaparak yapılacak olan tesisi engelliyor demişti.  

Kadir Albayrak’ın yapmış olduğu bu açıklamasına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den jet yanıt geldi.

MİLLETİN PARASI BU ÇÖP SAYESİNDE ÇÖP EDİLİYOR 

Günde 1milyon 600 kg çöp her gün Süleymanpaşa Demirli’ye  gelerek vahşi şekilde depolandığını ve bu işleminde yaklaşık 3 yıldır bu şekilde sürdüğünü belirten Süleymanpaşa belediye Başkanı Yüksel” Yaklaşık 3 yıldır, 11 ilçenin çöpü  Süleymanpaşa’da demirliye atılıyor, vahşi depolama sistemiyle depolanıyor,  1milyon 600 kg çöp her gün Süleymanpaşa’da bölge insanının toprağını suyunu zehirliyor. Süleymanpaşa’da özellikle o bölgede yaşayan vatandaşımız kokudan ve derelere karışan pis sudan dolayı yıllardır rahatsız. Bu konuyla ilgili Kadir Albayrak’a derdimizi anlatmaya çalışıyoruz nafile. İl Başkanlığı dönemimden bu yana yapılan  tamamıyla yanlış bir uygulama ile milletimizin parası bu çöp sayesinde çöp ediliyor. 
Şöyle düşünün; Saraydan, Çerkezköy’den, Kapaklı’dan, Çorlu’dan Süleymanpaşa ’ya çöp geliyor bu çöpün öncelikli olarak nakliye maliyeti tamamı ile bu ilde yaşayan 1 milyon 50 bin hemşerimizin cebinden çıkıyor. Bu uygulamanın mantıklı bir uygulama olmadığını kendisine defalarca anlattık.

7 BİN 200 İMZA TOPLAYARAK BU UYGULAMAYA İTİRAZ ETTİK 
Kendilerine, İlin 3 ayrı noktasında çöpün toplanıp işlenebileceği bir sistemin kurulması gerekiyor. Çorlu, Çerkezköy, Ergene ve  Kapaklı’daki fabrika atıklarının neden tamamını tarım arazilerinin tam göbeği olan Demirliye dökülüyor.  Neden ayrıştırma yapmıyoruz, neden 6 yıldır  vahşi depolama devam ediyor. 

Kadir Albayrak bütün ilin çöpünün Süleymanpaşa ‘da bulunan çöplükte toplanmasına devam etme kararı aldı. Biz 7 bin 200 imza toparlayarak buna itiraz ettik, meclise de bunu sunduk maalesef Kadir Albayrak yine milletimizin parasını çöp etmek için uygulamaya devam etme noktasında ısrarcı oldu.  Nüfusun %60’nın yaşadığı bölgenin en uzak noktasından yaklaşık 100 km den bahsediyorum çöp getirmek gibi ticari mantığa uymayan bir sistemde devam edeceğini beyan etti.

1 MİLYON 50 BİN VATANDAŞIMIZA  YAPILAN BİR ZULÜMDÜR 

Halbuki bunun en az 3 noktada planlanması ve ayrıştırılması ayrıştırılan bu çöplerden elde edilen rakamında,  (elde edilecek rakamlar çok yüksek olacak) Tekirdağ halkına yatırım olarak dönmesini istedik. Ama  öyle bir ihale yaptılar ki Anadolu illerinde yapılan ihalelerde belediyelerin %70 kadar kar payı aldığı yerler varken (örnekleri de var) yaptıkları ihalede % 10’ luk kar payına razı  oldular.  Tamamen her tarafı şaibeyle dolu olan bu ihaleyle özelikle Süleymanpaşa ilçemizde  günlük 1 milyon 600 bin kg  çöple bizi baş başa bıraktılar.  İlçemizde yaşayan 200 bin kişi o vahşi depolama olarak kullanılan çöpün kokusunu, sularına karışan pis suyunu ve milyarlarca hastalık saçan sineğin   kahrını çektiler. Lütfen gönderdiğim fotoğraflara bir bakın  çöplerin naylonları pislikleri kilometrelerce uzaklara dağılmış vaziyette böyle bir hizmet anlayışı bu ilde yaşayan 1milyon 50 bin vatandaşımıza  yapılan bir zulümdür.


Biz Süleymanpaşa’ da yaşayan vatandaşlar olarak kendi çöplüğümüzü kendimiz kullanabilecek durumdayız. Tekirdağ  büyükşehir Kadir Albayra’ın iş bilmezliğinden dolayı Süleymanpaşa halkı olarak günlük 1 milyon 600 bin çöpü burada çekmek zorunda değiliz. 

ÇÖPÜN PİSLİĞİNİ ÇEK TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK SU FATURASI ÖDE

Kadir Albayrak! ilk önce Süleymanpaşa belediyesi katı atık bedellerine zam yapmayan bir belediye olarak ve milletimizin çöpünü ekstradan aylık 500 bin lira süspanse ederek toplan bir belediyedir. İlçemizin sınırları içerisnde kendi çöplüğü olduğu halde, bu çöplükte tüm ilin çöpünün kahrını çekerken Sn. Kadir Albayrak milletimizi yok sayıyor. Büyükşehir meclis toplantısında büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın söylemlerinin kayıtlarda mevcuttur. Arkadaş biz senin su bedellerinde indirim istiyoruz biz katı atık bedellerine zam yapmadık sende suya zam yapma dedik bu millet Süleymanpaşa halkı hem 1 milyon 600 bin kg çöpü ilçesinde barındırıyor hem de Türkiye’deki en yüksek su bedelini ödüyor yazıktır günahtır dedik tık yok...

KADİR ALBAYRAK’IN İŞ YAPMA GİBİ BİR MEZİYETİ YOK
Sayın Albayrak bu çöpü buraya döküyorsan halkımız kahrını çekiyor ise sende elini vicdanına koy bu yaptığın çöp ihalesini tekrar gözden geçir ve bizim bedellerimizi o gün için düşür dedik.  O günkü toplantıda bölgesel planlama yapacağız belediye başkanları çalışsın dedi ama kendilerinin iş yapma gibi bir meziyeti olmadığı için vurun abalıya diyerek bu halkı 1 milyon 600bin kg çöpe mahkum etmeye çalışıyor.  Ben Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel olarak ilçemde yaşayan 205 bin kardeşimi bu iş bilmez mantıkla yürütülen belediyecilik anlayışının doğuracağı bir çöplüğe bundan sonra asla müsaade edemeyeceğimi beyan ediyorum. ilçemde yaşayan milletimin çocukların sağlığı Kadir Albayrak’ın kaprislerinden önemlidir hiç kimse kusura bakmasın” dedi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dereye elektrik akımı vererek balık avlayan kişiye 10 bin lira cezaÖnceki Haber

Dereye elektrik akımı vererek balık avla...

SARIKURT DEVLETİN KAYMAKAMINI SAF YERİNE KOYMASINSonraki Haber

SARIKURT DEVLETİN KAYMAKAMINI SAF YERİNE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar