282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

ÇORLU’DA TRAKYA ŞANLI URFA’LILAR DERNEĞİ AÇILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU’DA TRAKYA ŞANLI URFA’LILAR DERNEĞİ AÇILDI
Abone ol
Trakya Şanlı Urfa Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorlu İlçesinde görkemli bir törenle açıldı. Yoğun bir ilginin olduğu açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Çorlu Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Ergene Ak Parti ilçe Başkan Cem Karaca, Urfa iş adamları dernek başkanı (URSIAD) Ömer Faruk Bahçıvan, Muhtarlar ve çok sayıda Şanlıurfalı vatandaş yer aldı.

Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Mehmet Gubat, yaptığı konuşmada;  ”Sn. Büyükşehir Belediye Başkanım, Sn. Belediye Başkanlarım, Sn. Oda başkanlarım, siyasi partilerimizin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başkanları, basınımızın mümtaz temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler ve değerli misafirlerimiz; Trakya Urfalılar Derneğimizin açılışına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Her ne kadar doğduğumuz yer Urfa olsa da, ‘’Doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer’’ dediğimiz Çorlumuzda, yöremize ait kültürel çeşitlilikleri yaşatmak, bu güzel ve verimli topraklarda bizlerle bir arada olan hemşerilerimizin sorunlarını böylesi bir oluşum vasıtası ile çözmeye çalışmak, daha fazla yanlarında olmak ve sesimizi daha gür bir şekilde duyurabilmek amacıyla kurduğumuz derneğimiz, az önce de bahsettiğim gibi farklı kültürel çeşitlilikleri içinde barındıran Urfa’mızı sizlere daha yakından anlatacak, zaman zaman o çeşitlilikleri sizlerle birlikte burada yaşatacak ve hepsinden önemlisi sizlerle birlikte yaşayacak. Bu bağlamda siz değerli misafirlerimizin de teşrifleri ile bugün öncelikli olarak 2000’e yakın hemşehrimizin yaşadığı Çorlu’muzda derneğimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu günden itibaren burada bulunan bütün idari ve mülki idarecilerimizle, oda, dernek ve Sivil toplum kuruluşlarımızla, basın mensuplarımızla her zamankinden daha fazla görüş alışverişinde bulunacak ve kendi kültürel zenginliklerimizi sizlerle birlikte yaşatırken, Çorlu’muza ve Tekirdağ’ımıza Urfalı kardeşleriniz olarak daha fazla hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bu vesile ile bugün bizleri burada yalnız bırakmayıp bu güzel başlangıca bizlerle birlikte eşlik ettiğiniz için mülki ve idari bütün yöneticilerimize, misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, derneğimizin ilçemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Gubat tan sonra söz alan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise ;“Büyükşehir Belediye Başkanımız, siyasi parti liderlerimiz, muhtarlarımız, hemşeri derneklerimizin liderleri hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum. Başkanımı tebrik ediyorum öncelikle hepimizi bir araya getirdiği için. Bir tane tenkidim olacak Çorlu’da Çorlu Şanlıurfalılar derneği olsaydı çok daha iyi olurdu ama hedef büyük bütün Şanlıurfalılara ulaşmak ama Çorlu’muzda Trakya’nın merkezinde hem Şanlıurfalı hem de Çorlu’lu hemşerilerimizi beraberce ağırlıyoruz. Ben bu birlikteliklerden mutluluk duyuyorum, şehrimizin ismini Türkiye’nin her yerinde ve mümkünse dünyada duyurmak için bir arada gayret gösteriyoruz. Derneklerimiz kültürlerimizin yaşatılması bakımından oldukça kıymetli. Bizim şehrimizde 81 vilayetten insan var. Şehirlerimizin rengi bizim şehrimizin rengi. Dolayısıyla ben bugün bizleri bir araya getiren başkanıma teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum hep beraber şehir adına folklor etkinliklerinde, yemek etkinliklerinde, şehrin turizme katkı noktasında bir arada olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasında “Hemşeri dernekleri, kuruldukları kentlere kültürel anlamda büyük zenginlikler katar. Aynı şekilde hemşeriler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlar. Bu anlamda yerel yönetim olarak, bizler de hemşeri derneklerine önem veriyoruz. Tekirdağ, Türkiye’nin her yerinden göç alan, günden güne büyüyen, kozmopolit bir yapıya sahip. Biz de bu yüzden fiziki ve beşeri büyümeyi göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı geleceğe göre şekillendiriyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışmayı, Tekirdağ’ın gelişmesi ve büyümesi anlamında önemli görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle açılışını gerçekleştireceğimiz Trakya Şanlıurfalılar Derneği’nin kentimize ve kentimizde yaşayan tüm Şanlıurfalı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfalılar Derneği’nin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesi ve yemek ikramı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal Doğum Gününde AnıldıÖnceki Haber

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal Doğu...

Gülsin Onay Piyano Günleri Muhteşem Bir Konserle BaşladıSonraki Haber

Gülsin Onay Piyano Günleri Muhteşem Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar