282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3273
EURO35.078
ALTIN2280.9

Cumhuriyet Meydanı sil baştan yenileniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Meydanı sil baştan yenileniyor
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi şehrin girişinde yer alan Cumhuriyet Meydanı’nda çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Meydan baştan aşağı yenileniyor.Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen meydan düzenleme çalışması ile kentin giriş noktası konumundaki alanın daha ferah ve göze hitap eder hale getirilmesi amaçlanıyor.

HÜSEYİN PEHLİVAN ANITI DAHA GÖRÜNÜR HALE GETİRİLDİ

Meydan düzenlemesi kapsamında; Tekirdağ tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan anıtının çevresinde de çalışmalar yürüten ekipler, anıtın daha görünür hale gelmesini sağladı.

Ayrıca meydanın tamamında kaldırım yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Meydanın şehre girişine göre solda kalan alanında yeşil alan düzenlemesi yapılırken, arkasındaki yol da sil baştan yenileniyor.

YÜKSEL: “BU ALAN YENİDEN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Meydan düzenleme çalışması tamamlandığında yeni yapılan Süleymanpaşa Kent Meydanı ile bağlantı sağlanarak şehir içine doğru ferahlatıcı bir akış hayata geçirilecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Meydanı yıllardır ihmal edilmiş bir halde durarak kentin girişinde çok da içimize sinmeyen bir izlenim oluşturuyordu. Meydan düzenlememizle birlikte, Korona virüs salgınını atlattıktan sonra kentimize dışarıdan gelen misafirlerimiz daha derli toplu bir görüntü ile karşılaşacak. Hüseyin Pehlivan heykelinin önündeki palmiyeleri biraz daha öne doğru aldık, önünü açarak daha görünür hale getirdik. Meydanın girişe göre sol tarafındaki alanı yeşil alan yapıyoruz. Oradaki yan yolu yeniden yapıyoruz. Hiç kaldırım bırakılmamış, kaldırımla birlikte o yolu yeniliyoruz. Cumhuriyet Meydanı ve Saat Kulesi projemizle birlikte, kent meydanı ile birleşen ve çok geniş bir alanı kaplayan bu alan, yeniden şehrimizden transit geçen herkesi bir mola vermeye teşvik edecek bir cazibe merkezi haline gelecek. Yeni projelerimiz de yolda. Bizi izlemeye devam edin,” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’dan besiciye müjde:Önceki Haber

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özca...

Üniversite, kendi sağlık çalışanları için maske üretiyorSonraki Haber

Üniversite, kendi sağlık çalışanları içi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar