282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.4279
EURO35.6
ALTIN2325.9

Dört mahalle Ramazan bereketini Gönül Sofralarında yaşadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dört mahalle Ramazan bereketini Gönül Sofralarında yaşadı
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede kurulan Gönül Sofraları mahalle iftarları, dört mahallede daha mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturdu. Bahçelievler, Ertuğrul, Gündüzlü ve Karadeniz Mahallelerinde binlerce vatandaş birlikte oruç açtı.

Gönül Sofraları 3 Nisan Pazartesi, Bahçelievler, 4 Nisan Salı Ertuğrul, 5 Nisan Çarşamba Gündüzlü ve 6 Nisan Perşembe günü de Karadeniz Mahallesi’nde kuruldu. Her akşam olduğu gibi mahalle sakinleri tam iftar vaktinde servis edilen 4 çeşit sıcak yemekler ile oruçlarını açarak birlikte iftar ettiler.

ORUÇLAR DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI

Dualar eşliğinde açılan oruçların ardından, Eski Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in iftar duası ile binlerce vatandaş Ramazan’ın manevi atmosferini idrak ettiler. İftar öncesi ilahi konserleri, iftar sonrası ise geleneksel Ramazan eğlencelerinden Karagöz ve Hacivat gösterileri, Ramazan şerbeti, Osmanlı macunu gibi geleneksel ikramlar da Gönül Sofralarına renk katan ayrıntılar oldu.

YÜKSEL: “ALLAH ORUÇLARIMIZI KABUL VE MAKBUL EYLESİN”

Her akşam mahalle sakinleri ile birlikte oruç açan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, iftarların ardından yaptığı konuşmalarda Ramazan ayının birleştirici ruhuna katkıda bulunmaktan ve Süleymanpaşalılarla aynı sofrada iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksel, konuyla ilgili açıklamasında, “Bizi bereketiyle donatan Mübarek Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duygularımızı pekiştiren maneviyatını idrak ettiğimiz iftar programlarımızda oruçlarımızı hemşehrilerimizle birlikte açtık. Allah, cümlemizin tuttuğu oruçları kabul ve makbul eylesin,” ifadelerine yer verdi.

Gönül Sofraları iftar programları; 7 Nisan Cuma günü Vatan (eski 100. Yıl Mahallesi alt kısım), hafta sonu ise Aydoğdu ve Çınarlı Mahallelerinde Süleymanpaşalılar için kurulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya’da yağışlar, nehir ve barajlara hayat verdiÖnceki Haber

Trakya’da yağışlar, nehir ve barajlara h...

Süleymanpaşa’da 4 mahalle Ramazan bereketini ‘Gönül sofraları’nda yaşadıSonraki Haber

Süleymanpaşa’da 4 mahalle Ramazan bereke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar