282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3964
EURO35.2048
ALTIN2325.3

Kırkpınar’da sürpriz; Ali Gürbüz elendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırkpınar’da sürpriz; Ali Gürbüz elendi
Abone ol
Kırkpınar’da sürpriz; Ali Gürbüz elendi

Olgay GÜLER - Şafak TAŞOYAR-Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE,(DHA)- 661’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 2’nci tur müsabakalarında 2 kez arka arkaya altın kemeri alarak ebedi kemer sahibi olmak için mücadele eden favori güreşçi Ali Gürbüz, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil’e altın puanlamada yenilerek elendi. Şaban Yılmaz’ın hakem kararıyla elenmesi sonrası ise olaylar çıktı. Hakem odasını basan Yılmaz’ı polis güçlükle odadan çıkardı.
GÜRBÜZ ELENDİ, BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci turunda sürpriz sonuçlar çıktı. Son 2 yılın başpehlivanı ve bu yılda er meydanında şampiyon olması halinde altın kemerin ebedi sahibi olacak Ali Gürbüz, elendi. 648 ve 649’uncu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşen Ali Gürbüz, güreşin normal süresinde yenişemedi. Altın puana giden güreşte Mehmet Yeşil Yeşil, son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz’ü yendi. Altın kemere ebedi sahip olmak için planlar yapan Gürbüz, elenince büyük üzüntü yaşadı.
Gürbüz’ü yenen Mehmet Yeşil Yeşil ise büyük sevinç yaşarken, güreşi izleyen bazı seyirciler tarafından ıslıklandı. Soyunma odasına gitmeye çalışan Mehmet Yeşil Yeşil’e, Ali Gürbüz’ü destekleyen taraftarlar tarafından tribünlerden su şişeleri atıldı. Yeşil Yeşil, ellerini seyircilere doğru kaldırıp, saygı işareti yaparak soyunma odasına gitti.
ŞABAN YILMAZ, HAKEM TRİBÜNÜNÜ BASTI
Başpehlivanlık güreşlerinde 644’üncü Kırkpınar’da başpehlivan olan Şaban Yılmaz ile Tanju Gemici arasındaki müsabaka zaman zaman olaylara sahne oldu. Hakem heyetinden güreşin başında sarı kart alan Yılmaz, uzatmalar öncesi bir sarı kart daha görerek karşılaşmadan diskalifiye oldu. Karara çok sinirlenen Yılmaz, seyirci tribünündeki tellerin üzerinden çıkıp hakem kulesine koştu. Kuleye tırmanarak hakemlere bağıran Yılmaz’a polis ekipleri müdahale etti.
Yaşanan olaylar sırasında hakem heyeti güreşlere ara verdi. Çevik kuvvet ekipleri de Er Meydanı’na girerek, geniş güvenlik önlemleri aldı.
’HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’
Kuleden güçlükle çıkarılan Yılmaz, saha ortasına gelerek Kırkpınar’ı bıraktığını belirten açıklama yaptı. Paça bağlarını çözen ve bu sırada açıklama yapan Yılmaz, ”Bu kadar mı kolay bu iş? Ağzımın içindeki dikişlere, ellerimdeki nasırlara bakın. Ben hakkımı helal etmiyorum, paçamı da çözüyorum. Ben artık güreşmiyorum, bakın bana burada elveda bile yaptırmıyorlar” dedi.  
16’YA KALAN PEHLİVANLAR
İkinci tur güreşleri sonunda 3’üncü tura yükselen başpehlivanların isimleri şu şekilde oluştu: Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Gökmen, Mustafa Batu, Mustafa Taş, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Osman Aynur, Tanju Gemici, Yalçın Üncül, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ali Gürbüz-Mehmet Yeşil Yeşil güreşi
-İsmail Balaban rakibi ile güreşi
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesine çıkma hamlesi
-Saha kenarının karışması 
-Olaylardan detaylar
-Şaban Yılmaz ve Tanju Gemici müsabakasının durması
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesine itirazı
-Tanju Gemici’nin hakem kulesine itirazı
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesine tepkisi
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesine girmeye çalışması
-Şaban Yılmaz’ın çevik kuvvet tarafından engellenmesi
-Şaban Yılmaz’ın tribünlere koşması
-Şaban Yılmaz’ın tribünlere tırmanması
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesine tırmanması
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesinde sakinleştirilmeye çalışılması
-Şaban Yılmaz’ın hakem kulesinden çıkarılması
-Şaban Yılmaz’ın Er Meydanı’nda açıklama yapması
-Şaban Yılmaz’ın yağlı güreşlere veda etmesi
-Şaban Yılmaz’ın seyircileri selamlaması

()


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’da çıkan yangında 50 dönüm alan zarar gördüÖnceki Haber

Tekirdağ’da çıkan yangında 50 dönüm alan...

52 yıldır Kırkpınar’ı fotoğraflayan Göçmen’e altın kemerSonraki Haber

52 yıldır Kırkpınar’ı fotoğraflayan Göçm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar