282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3729
EURO34.9897
ALTIN2325.4

Sokaktaki canlara gönül eli uzandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokaktaki canlara gönül eli uzandı
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla sokak hayvanları ve kuşlar için şehrin muhtelif noktalarına kuru mama ve yiyecek bırakıldı.

Soğuk kış şartlarının etkisini göstermesi ve Korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ile yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları, hafta sonları devreye giren sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle hayvanseverlerin yardımlarından da yoksu kaldılar. Sokak hayvanlarının yanı sıra, özellikle sahil kesiminde, balıkçıların bulunduğu bölgede yaşayan ve balık artıkları ile beslenen martılar ile sahili mesken tutan kumru, karga ve güvercinler de balıkçıların kapalı olması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanıyor.

KUŞLAR, KEDİLER, KÖPEKLER AÇLIK ÇEKMEDİ

Salgın tedbirlerinin sokak hayvanlarını olumsuz etkilememesi için harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi, Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışının gereği olarak sokak hayvanlarını da yalnız bırakmadı ve hafta sonu mesaisi ile sokak hayvanları ve kuşlar için mama ve yiyecek dağıtımı yaptı. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Birimi ve Halklar İlişkiler Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen yiyecek ve mama dağıtımını basın mensupları da yakından takip etti.

MARTILARIN MÜCADELESİ SEYRE DEĞER

Etkinlik kapsamında, sahil dolgu alanda balıkçıların bulunduğu kesimde martılara balık artıkları, güvercin, kumru ve kargalara çeşitli yemler bırakıldı. Martıların balık kapma mücadelesi görevlilere zor anlar yaşatırken görülmeye değer manzaralar oluşturdu.

Ayrıca şehir içinde belirlenen noktalara da sokakta yaşayan kedi ve köpekler için kuru mama dağıtımı yapıldı. Böylece sokakta yaşayan hayvanlar ile sahili mesken tutan kuşlar salgın tedbirleri nedeniyle açlık çekmemiş oldular. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, salgın tedbirleri sona erene kadar sokak hayvanları için benzer etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dezenfeksiyon çalışmaları hız kesmeden sürüyorÖnceki Haber

Dezenfeksiyon çalışmaları hız kesmeden s...

Tekirdağ’da bir otomobilde 5 tabanca ve tüfek ele geçirildiSonraki Haber

Tekirdağ’da bir otomobilde 5 tabanca ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar