282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3788
EURO35.0468
ALTIN2325.8

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM PROJE!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM PROJE!
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi’nden deprem bölgesine mobil enerji istasyonu

  TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya’daki fabrikaların desteğiyle bünyesindeki atölyelerde deprem bölgelerinde  kullanılmak üzere mobil enerji ve iletişim istasyonu üretti. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından afet bölgesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan elektrik ve iletişimle ilgili  sıkıntılar üzerine, Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediyenin atölyelerinde kendi kaynakları ile mobil enerji ve iletişim istasyonu adı verilen, içerisinde aynı anda 18 mobil cihazın şarj edilebileceği kilitli şarj üniteleri, aydınlatma tertibatı, sesli anons sistemi, telsiz donanımı, güneş enerjisi panelleri ve jeneratör bulunan römork şeklinde araçlar tasarlayarak üretime başladı.


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilk etapta 55 aracın üretiminde sona geldiklerini ve araçların talep eden illere göndereceklerini söyledi. Deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıları çözmek adına önemli bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Yüksel, ”Deprem bölgesinde yerinde yaptığımız tespitlerde iletişim ve enerji konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük. Bu sıkıntıların giderilmesi için kendi enerjisini kendisi üreten vatandaşlarımızın telefonlarını şarj edebileceği, projektörler sayesinde aydınlatmanın sağlanabileceği, telsiz sistemiyle bölgedeki kriz merkeziyle iletişimi sağlayabilecek bir araç. Aynı zamanda bu araçların bulunduğu yerden uydu sistemi vasıtasıyla vatandaşlarımıza internet sağlayabileceğimiz bir sistem kuruyoruz. Araçların üzerinde anons sistemi olacak” diye konuştu.

Araçları Trakya’daki fabrikaların desteği ile ürettiklerini belirten Yüksel, Süleymanpaşa ilçesinin birinci deprem bölgesinde yer aldığını ve araçlarla bütün bu noktalara ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.(DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BU SEFER DEPREMZEDELER İÇİN VİRA BİSMİLLAH DEDİLER!Önceki Haber

BU SEFER DEPREMZEDELER İÇİN VİRA BİSMİLL...

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZEDELERE DESTEK!Sonraki Haber

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar