282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

SÜLEYMANPAŞA' da Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri ayakta alkışlandı !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SÜLEYMANPAŞA' da Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri ayakta alkışlandı !
Abone ol
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri, Sevgili Doktor isimli oyunla, bir yılık eğitim sürecinde öğrendiklerini sergilediler. Yaklaşık iki saat süren oyun, uzun süre ayakta alkışlandı.Rus Edebiyatının en iyi öykü ve oyun yazarlarından biri olan Anton Çehov’un öykülerinden Neil Simon tarafından oyunlaştırılan Sevgili Doktor isimli eseri sahneye koyan Konservatuvar öğrencileri, performansları ile tam not aldı. 23 öğrencinin sahnede boy gösterdiği Sevgili Doktor, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü eğitmeni ünlü Oyuncu ve Tiyatrocu Şahin Ergüney’in rejisörlüğünde sahneye kondu.

ÖĞRENCİLER BİR YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞINI ALDI

Aylarca oyuna hazırlanan öğrenciler, sahnede profesyonellere taş çıkartırken, oyunun dekorları Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Oyunun sonunda alkışlar eşliğinde seyircileri selamlayan Konservatuvar Tiyatro Bölümü öğrencileri, bir yıllık emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadılar.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu 400’ün üzerinde sanatsever ilgiyle izlerken, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Çınar ve Şenol Karaküçük de oyunu takip etti.

ERGÜNEY VE YENİLMEZ’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Oyun sonrası sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Eğitmeni ve oyunun Rejisörü Şahin Ergüney, öğrencilerini tebrik ederken eğitmenler başta olmak üzere, Süleymanpaşa’da akademik düzeyde tiyatro eğitimi verilmesine destek veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e ve her ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar’a teşekkür etti. Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı Ahmet Yenilmez de öğrencilerini tek tek alınlarından öperek kutladı.

BAŞKAN YARDIMCISI ÇINAR TEBRİK ETTİ

Sahneye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar ise göreve geldikleri ilk günden bu yana Süleymanpaşa’yı kültür ve sanat anlamında ileriye taşımak için çabaladıklarını ifade etti. Süleymanpaşa’da ciddi bir tiyatro seyircisi olduğunu bildiklerini ifade eden Çınar, “Son yıllarda gerek salon sorunu gerekse diğer açılardan ilçemizde tiyatro konusunda eksiklikler olduğunu biliyorduk. Bu eksikliği giderebilmek amacıyla çalışmaya başladık ve neden Süleymanpaşa’mızdan tiyatro, sinema oyuncuları yetişmesin diyerek belediye konservatuvarımızda tiyatro bölümünü yeniden aktifleştirmeye, bölümün kadrolarına da hepimizin tanıdığı ve değer verdiği usta isimleri getirmeye karar verdik. Ahmet Yenilmez Ağabeyime bir telefon etmem yetti, sağ olsun hemen kabul etti ve çalışmalara başladık. Bu gece bu çalışmanın ürününü sahnede izledik. Öğrencilerimiz daha ilk yıllarında profesyonellere taş çıkarttılar. Emeği geçen eğitmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıl çok daha büyük işler başaracaklarına inancım tam,” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI !Önceki Haber

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI YENİ HİZMET BİNASI...

Husumetlisini sokak ortasında vuran şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Husumetlisini sokak ortasında vuran şüph...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar