282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5442
EURO34.9631
ALTIN2435.0

TBMM’nin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM’nin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TBMM’nin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyet’imizin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yurdumuzun dört bir yanının bilfiil işgal edildiği bir dönemde, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 13 Nisan 1920 tarihinde kurulan TBMM, istiklal mücadelemizi yöneterek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamış ve Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Dünyadaki tek “Gazi Meclis” olma şerefine sahip olan TBMM, yasama faaliyetleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk’ün çizdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma yolunda ilerleyen bir ülke haline getirmiştir. En ideal yönetim şekli olan Cumhuriyet beraberinde demokrasi, hukuk devleti anlayışı, laiklik, kadın – erkek eşitliği, kalkınmayı da beraberinde getirmiş, ekonomi, bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık başta olmak üzere pek çok alanda atılım gerçekleştirilmesinin önünü açmıştır.

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gün olan 23 Nisan’ı bayram etmiş ve çocuklara armağan etmiştir. Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür Cumhuriyet nesilleri olarak bize düşen en büyük görev vatanımıza sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak ve Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesillere en güzel şekilde anlatmaktır.

Milletçe, zor bir süreçten geçtiğimiz böyle bir dönemde 100. yıl kutlamalarının anlam ve önemine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve bu anlamlı günü dünya çocuklarına armağan eden Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Rasim Yüksel’den 23 Nisan Kutlama MesajıÖnceki Haber

Başkan Rasim Yüksel’den 23 Nisan Kutlama...

23 Nisan Gecesi İçin Hazırlıklar TamamlandıSonraki Haber

23 Nisan Gecesi İçin Hazırlıklar Tamamla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar