282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Tekirdağ’da öğrenciler, esnaf ile turistler arasında tercümanlık yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Tekirdağ’da öğrenciler, esnaf ile turistler arasında tercümanlık yapacak

TEKİRDAĞ’da düzenlenecek Uluslararası Kiraz Festivali’nde Süleymanpaşa’da eğitim alan lise ve üniversite öğrencileri ilçeye gelen yabancı turistlere tercümanlık yapmak için gönüllü oldu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 56’ncısı düzenlenen Uluslararası Tekirdağ  Kiraz Festivali’nde belediye tarafından esnafa destek olmak amacıyla ’Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliği başlatıldı. Festivale gelecek turistlerin dil sorunu yaşamadan alış veriş yapmaları için belediye, 30 öğrenciden oluşan gönüllü tercüman ekibi kurdu. Öğrenciler, uzerlerine giydikleri ve 4 dilde, ’Size nasıl yardımcı olabilirim’ yazılı tişörtlerle alış veriş yapacak turistlere festival boyunca tercümanlık yapacak. 

’OTELLER DOLDU’

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, öğrencilerin festival boyunca tercümanlık yapacağını belirterek, ”Cuma, cumartesi, pazar günleri özellikle yurt dışından gelen misafirlerimizle, esnafımız arasında tercümanlık yapacaklar. Allah nasip ederse biz 2,5 milyon vatandaşımızı, 2,5 milyon insanı Süleymanpaşa’da ağırlamak istiyoruz. Süleymanpaşa’da hiçbir otelde yer kalmadı. Yurt dışından ciddi misafir akınımız var. Esnafımızın biraz daha satışlarını yaparken kolay irtibat kurabilmeleri ile ilgili gençlerimiz ile bir irtibata geçtik, ’gönüllülük esasına dayalı bize yardımcı olur musunuz’ dedik, onlarda koşa koşa geldiler. Allah nasip ederse Yunanca, Bulgarca ve İngilizce boyutunda tercümanlık yapacaklar. Yaklaşık 30 genç kardeşimiz bu projede görev alıyor. Hem lise öğrencilerimiz hem üniversite öğrencilerimiz var, Süleymanpaşa’ya yakışır güzel bir organizasyon olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. (DHA)
 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı teröristin tedavisi için Tekirdağ’a para almaya gelen PKK’lı yakalandıÖnceki Haber

Yaralı teröristin tedavisi için Tekirdağ...

Doğduğu hastanede görev yapan doktor, kalp krizinden öldüSonraki Haber

Doğduğu hastanede görev yapan doktor, ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar